Реабілітований судом заступник глави МЗС Божок подав скаргу на дії прокурора

Реабілітований судом заступник глави МЗС Божок подав скаргу на дії прокурора

Документ
Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок, який був реабілітований судом у справі щодо п'ятого президента Петра Порошенка, подав Генеральному прокурору України Ірині Венедиктовій скаргу на дії прокурора Олександра Литвинюка.

Як передає Укрінформ, про це Божок повідомив у Твіттері.

«Подав Генпрокурору Венедіктовій скаргу на її підлеглого прокурора. Дублюю тут, щоб «випадково» не загубилась в коридорах Генеральної прокуратури України. Також обіцяю опублікувати відповідь, якщо її отримаю», - написав Божок.

Він також оприлюднив скан-копію скарги, в якій просить розглянути викладені у ній факти, надати діям прокурора Офісу Генпрокурора України Олександра Литвинюка відповідну юридичну оцінку, та провести службову перевірку його професійної діяльності у частині реалізації процесуального керівництва у кримінальному провадженні від 28 травня 2019 року.

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступник міністра закордонних справ Єгор Божок, який за власним бажанням був тимчасово відсторонений від посади на час розслідування оголошених йому підозр, заявив, що повністю реабілітований судом і повертається до дипломатичної діяльності.

19 квітня він подав заяву на ім'я міністра закордонних справ Дмитра Кулеби про повернення до виконання обов'язків.

Читайте також: Божок заявив, що йому намагалися вручити підозру у закритій справі

Божок двічі був повідомлений Державним бюро розслідувань про підозру у відданні незаконного наказу на посаді глави Служби зовнішньої розвідки. Йдеться про призначення Сергія Семочка першим заступником керівника СЗР.

Уперше ДБР оголосила йому про підозру 10 квітня 2020 року за погодженням з Офісом Генерального прокурора. У ній йшлося про те, що Божок, який з вересня 2017 р. до березня 2019 р. працював головою Служби зовнішньої розвідки, начебто виконав свідомо незаконний указ тодішнього президента Петра Порошенка про призначення Семочка.

Печерський райсуд Києва 21 квітня та Апеляційний суд міста Києва 9 червня 2020 року визнали цю підозру необґрунтованою.

Читайте також: Заступник глави МЗС Божок подав заяву про повернення до виконання обов'язків

Проте 10 червня ДБР за погодженням з Офісом Генпрокурора вручило Божку другу підозру, в якій зазначалося, що Порошенко шляхом свідомо незаконного указу схилив Божка до перевищення ним влади та службових повноважень.

Заступник міністра закордонних справ Єгор Божок 19 червня 2020 року поінформував, що попросив відсторонити його від виконання повноважень у зв'язку з тим, що Офіс Генпрокурора вирішив продовжити слідство у внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) провадженні за підозрою його в кримінальному правопорушенні.

Кабінет Міністрів розпорядженням від 23 червня 2020 року відсторонив Єгора Божка від виконання обов'язків заступника міністра закордонних справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-