У Польщі зможуть вакцинуватися сезонні працівники з України

У Польщі зможуть вакцинуватися сезонні працівники з України

Ексклюзив
Укрінформ
Сезонні працівники з України, які на легальних підставах приїжджатимуть на роботу до Польщі, матимуть змогу вакцинуватися проти коронавірусу.

Це випливає з відповіді пресслужби Міністерства охорони здоров’я Польщі на запит власного кореспондента Укрінформу.

“Іноземці, які мають право на перебування в Польщі, незважаючи на те, чи це студенти, аспіранти, дипломати чи особи, які мають дозвіл на працю, повинні звернутися до свого сімейного лікаря з метою отримання електронного направлення на щеплення”, - повідомили у міністерстві.

Як зазначили у польському МОЗі, лікар має дати електронне направлення на щеплення через систему (gabinet.gov.pl), де у полі “дані пацієнта” замість польського ідентифікаційного номера (PESEL) обрати “інший документ” і вписати номер закордонного паспорта українця. При щепленні цей документ треба мати із собою.

Читайте також: Працівників з України, попри локдауни, чекають у Польщі

Далі зареєструватися на щеплення у Польщі можна за допомогою телефонної інфолінії 989, відправляючи смс-повідомлення SzczepimySie (вакцинуємося - ред.) на номер 664 908 556, або записуючись у пункті щеплень поблизу місця проживання.

Вакцинація іноземців у Польщі відбувається безкоштовно. Щеплення відбуватиметься згідно з графіком щеплень для відповідних вікових груп.

Як повідомлялося, за різними оцінками, у Польщі перебуває понад мільйон громадян України.

Нещодавно уряд Польщі повідомив про відмову від підходу до щеплень по групах, оголосивши, що відтепер вакцинація відбуватиметься по роках народження. За новою програмою щеплень, з 26 квітня на проведення вакцинації у Польщі зможуть реєструватися люди, які народилися в 1974-1975 і подальших роках: щодня можна буде реєструвати людей, які народилися у два конкретні роки. Водночас з 7 по 9 травня можна буде реєструвати осіб, які народилися у 1994-2003 рр.

Читайте також: Польський ринок праці: Чи є там місце українцям у коронакризу та після?

Станом на сьогодні у Польщі виконано майже 9,5 млн щеплень, приблизно 2,5 млн людей отримали вже дві дози вакцини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-