Тримати форму під час пандемії: український мандрівник здолав пішки 1180 км

Тримати форму під час пандемії: український мандрівник здолав пішки 1180 км

Фото
Укрінформ
Український мандрівник-екстремал, 63-річний Сергій Гордієнко пішки здолав 1180 км маршрутом "Дніпро - Київ - Дніпро".

Про завершення маршруту мандрівник написав у Фейсбуці, супроводжуючи допис добіркою фото, передає Укрінформ.

"Кілька світлин з крайнього пішого походу за маршрутом "Дніпро - Київ - Дніпро", що завершився учора (19 квітня, - ред.). Пройдено 1180 км", - написав Гордієнко.

Він присвятив свій похід до 25-річчя Української антарктичної станції імені Вернадського, де в першій українській арктичній експедиції він працював інструктором з техніки виживання у високих широтах.

Піший перехід з Дніпра до Києва зайняв понад місяць. Лютнева погода не балувала - температура коливалася від -24 до 10 градусів Цельсія. 22 березня мандрівник відправився з Києва назад в Дніпро. Дорогою він зупинявся в населених пунктах Україні для спілкування з місцевими мешканцями.

Спорядження, зокрема і для ночівлі в лісі, перевозив на візку.

Як зазначив Гордієнко, одна з цілей нинішнього походу – тримати себе у формі в умовах пандемії.

Далі він збирається продовжити свій морський похід до Іспанії на каяку, перерваний через коронавірусний карантин. Старт планує з Одеси.

Сергій Гордієнко – професійний мандрівник, фахівець з екстремального одиночного виживання. 2013 року він завершив дворічну одиночну експедицію «Східна Європа: Азов – басейн Північного Льодовитого океану – Азов», під час якої здолав майже 7 тисяч кілометрів.

Гордієнко двічі досягав Північного полюса й першим в історії України встановив там Державний прапор. На його рахунку участь у великій кількості знакових експедицій та подорожей. Зокрема, у 1996–1997 роках він був одним з учасників Першої наукової української експедиції до Антарктиди, провів в загальній складності близько 6 місяців поза станцією, йшов і жив в наметі, ведучи спостереження.

Читайте також: Київщина запустила портал для мандрівників

У 2013 році Гордієнко самотужки здійснив трансчорноморський автономний перехід на човні типу каяк.

Фото: Facebook-група «Видатний український мандрівник Сергій Гордієнко»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-