У МКІП планують зробити книгу про медіаграмотність для дітей

У МКІП планують зробити книгу про медіаграмотність для дітей

Укрінформ
У рамках проєкту з медіаграмотності у Міністерстві культури та інформаційної політики (МКІП) планують зробити книгу про медіаграмотність для дітей віком 5-10 років.

Про це розповіла менеджер загальнонаціонального проєкту з медіаграмотності Валерія Ковтун на пресконференції з нагоди запуску загальнонаціонального проєкту з медіаграмотності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перший крок, який ми плануємо зробити, - це книга для дітей віком 5-10 років про медіаграмотність... Ми скоро анонсуємо мистецький конкурс на її створення. Це має бути максимально просто, у формі казки, сторітелінгу, щоб розповісти дитині, як орієнтуватися у середовищі, де на неї постійно чекають різноманітні маніпуляції", - сказала Ковтун.

Читайте також: В Україні потрібно виробити культуру ставлення до інформації - Ткаченко

Вона зазначила, що також планується запуск національного конкурсу "Репортер" для учнів середньої та старшої школи у співпраці з Міністерством освіти і науки. За її словами, переможці матимуть можливість вийти в ефір зі свої сюжетом у топових медіа.

Також планується робити тренінги для дорослого населення та курси для студентів.

Читайте також: Міносвіти готове реалізовувати у школах проєкт з медіаграмотності

"Місія нашого проєкту - об'єднати і скоординувати зусилля усіх стейкхолдерів, щоб зробити медіаграмотність стилем життя українців. Щоб показати їм, що медіаграмотність може кардинально змінити якість їх життя. Мета проєкту на наступний рік, ми вирішили зробити її максимально простою і зрозумілою, як для нас, так і для суспільства, щоб ми могли максимально швидко її моніторити і звіряти результати - підняти рівень обізнаності усіх вікових груп суспільства про актуальність проблеми дезінформації та важливість виявлення маніпуляцій", - сказала Ковтун.

Читайте також: Мінцифри і ЮНІСЕФ презентували серіал «Медіаграмотність у часи пандемії»

Вона додала, що зараз йде робота над створення бренду медіаграмотності, створюється національна онлайн-платформа з медіаграмотності, яка збере всі наявні ініціативи.

Як повідомляв Укрінформ, МКІП планує спрямувати цього року на проєкт з медіаграмотності 7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-