Всеукраїнська рада церков закликала до екологічної свідомості

Всеукраїнська рада церков закликала до екологічної свідомості

Укрінформ
Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій закликала вірян до екологічної свідомості, культури поведінки, екологічної освіти та виховання.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в повідомленні на сайті Ради до Всеукраїнського дня довкілля (17 квітня) та 35-х роковин Чорнобильської катастрофи (26 квітня).

“Об’єднана в громадську спілку релігійна спільнота України не може стояти осторонь екологічних викликів. Ми є частиною створеної Богом природи, забруднюючи та знищуючи яку, стаємо жертвою власної діяльності”, - заявив головуючий на Всеукраїнській раді церков і релігійних організацій глава Української греко-католицької церкви Святослав.

Читайте також: Україна на кліматичному саміті ООН представить свої «зелені» амбіції

Як вважають у Раді, особливу увагу слід приділити створенню сучасної системи нагляду за станом природного довкілля, вдосконаленню екологічного законодавства і впровадженню механізмів його ефективного виконання на загальнонаціональному, регіональному та локальному рівнях.

Особливу увагу необхідно звертати на горизонтальні реформи, належну систему контролю, юридичну відповідальності, підвищення обізнаності та екологічної (в тому числі й еколого-правової) свідомості населення.

“Оскільки екологічні проблеми загостюються на фоні браку належної екологічної свідомості та культури поведінки, дуже важливими є екологічна освіта та виховання, які мають починатися з раннього дитинства і тривати все життя. Кожен має усвідомити особисту відповідальність за збереження нашого спільного дому”, - зазначив глава УГКЦ.

Читайте також: Вирубка лісів та розкрадання надр: торік виявили майже 4,5 тисячі злочинів проти екології

Як повідомляв Укрінформ, 13 квітня Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів та Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій домовилися об’єднати зусилля для екологічного виховання українців.

Фото: vrciro.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-