Мінреінтеграції перерахувало ₴1,5 мільйона родинам українців, які перебувають у полоні РФ

Мінреінтеграції перерахувало ₴1,5 мільйона родинам українців, які перебувають у полоні РФ

Укрінформ
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України перерахувало 1,5 млн грн матеріальної допомоги родинам громадян України, які позбавлені свободи внаслідок збройної агресії РФ проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

«Відтак, матеріальну допомогу по 100 тис. грн отримали родини 15 українських громадян, які досі незаконно знаходяться в полоні РФ», - ідеться в повідомленні.

Ця допомога спрямована на підтримку українців та членів їхніх сімей, у тому числі відшкодування витрат, пов’язаних з їхнім відвідуванням, а також оплати послуг адвокатів, які захищають права незаконно позбавлених волі українців.

Читайте також: Через КПВВ «Новотроїцьке» на окуповані території доставили 18 тонн гуманітарного вантажу

Мінреінтеграції також нагадало, що у вересні 2020 року відновила роботу Міжвідомча комісія з розгляду питань, пов’язаних з визнанням осіб такими, що були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії проти України, та здійсненням заходів, спрямованих на їхній соціальний захист.

«Рішення про виділення коштів фактично є додатковим інструментом публічної фіксації відповідальності РФ як держави-агресора за порушення прав українських громадян і подальшого відновлення їх на рівні інституцій Європейського суду з прав людини», - сказано в повідомленні.

Читайте також: Гармаш: Червоний Хрест має вимагати доступу до полонених, відправляючи гуманітарку до ОРДЛО

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України отримало збільшений бюджет на придбання житла для внутрішньо переміщених осіб. Якщо за результатами 2020 року житлом забезпечили 74 родини, то у 2021-му ця кількість зросте до понад 300.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-