Українці вважають головними проблемами війну, безробіття і коронавірус

Українці вважають головними проблемами війну, безробіття і коронавірус

Опитування
Укрінформ
Головними проблемами у державі українські громадяни вважають війну на сході України, безробіття і епідемію коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» 24-28 березня.

Результати опитування, зокрема, показали, що ключовими проблемами країни респонденти вважають військовий конфлікт на Сході України (47%), відсутність роботи, безробіття (37%) та епідемію коронавірусу (35%).

27% вважають важливою проблемою низький рівень зарплат і пенсій, 21% – хабарництво та корупцію у владі, по 19% – некомпетентність влади та підвищення тарифів на комунальні послуги, 16% – неможливість отримати якісне медичне обслуговування.

Читайте також: Понад 70% українців вважають коронавірус штучно створеним

У порівнянні з липнем 2020 удвічі зросла кількість тих, хто вважає епідемію коронавірусу важливою проблемою для країни.

Крім цього, результати опитування засвідчили, що на особистому рівні найважливішими проблемами респонденти вважають низький рівень зарплат та пенсій (38%) та підвищення тарифів на комунальні послуги (35%). Епідемію коронавірусу особистою проблемою вважають 25%, військовий конфлікт на сході України – 24%, підвищення цін на основні товари та послуги – 23%, відсутність роботи, безробіття – 23%, неможливість отримати якісне медичне обслуговування – 16%, хабарництво та корупцію у владі – 14%, некомпетентність влади – 13%.

За даними дослідження, з липня 2020 значно зросла кількість тих, хто вважають особистими проблемами, підвищення тарифів та епідемію коронавірусу.

Соціологічна група "Рейтинг" провела опитування 24-28 березня цього року. Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та сходу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Загалом було опитано 2000 респондентів методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face).

Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-