Українські дипломати вшанували пам'ять загиблих при звільненні Австрії від нацистів

Українські дипломати вшанували пам'ять загиблих при звільненні Австрії від нацистів

Фото, відео
Укрінформ
Дипломати Посольства України в Республіці Австрія та Постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні вшанували пам'ять воїнів 2-го та 3-го Українського фронтів, загиблих під час визволення Австрії від нацистів.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Урочиста церемонія покладання вінків відбулася на площі Шварценбергплатц у центрі Відня, де розташований пам’ятник воїнам радянської армії, загиблим під час звільнення Австрії від нацизму.

"13 квітня особливий день. Цього дня у 1945 році війська другого та третього Українських фронтів радянської армії звільнили Відень. Десятки тисяч українців полягли на австрійській землі. Вшанувати їхню пам’ять - це для нас справа честі і совісті", - зазначив у коментарі кореспонденту агентства посол України в Австрії Олександр Щерба.

За слова дипломата, вшанування пам’яті загиблих воїнів відбувається не лише на центральному кладовищі та біля пам’ятника радянському солдату в центрі Відня, але й на невеликому за розміром кладовищі Герстгоф, "де в братській могилі теж лежать наші солдати". За цією могилою вже багато років доглядають співробітники посольства і там також покладаються вінки.

Читайте також: В Україні Путіна чекає все що завгодно, але не бліцкриг - посол Щерба

"Вшановуючи подвиг наших воїнів, ми вклоняємося їхній пам’яті та пам’ятаємо про уроки цієї війни. Вічна їм пам'ять", - заявив своєю чергою постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк.

Українські дипломати вшанували пам'ять загиблих при звільненні Австрії від нацистів / Фото: Укрінформ

Як повідомлялося, Відень було звільнено від нацистів 13 квітня 1945 року у ході наступальної операції військ другого та третього Українських фронтів, за підтримки 1-ї болгарської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-