Аварія судна Arvin: Зеленський подякував Ердогану за порятунок українців

Аварія судна Arvin: Зеленський подякував Ердогану за порятунок українців

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський подякував Президенту Турецької Республіки Реджепу Таїпу Ердогану і турецькій береговій охороні за порятунок п'ятьох українців - членів суховантажу Arvin, що зазнав аварії у січні цього року біля берегів Туреччини.

Про це він заявив під час спільного брифінгу з Президентом Туреччини за підсумками проведених двосторонніх переговорів у Стамбулі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Окремо хочу відзначити ще один прояв нашої взаємної підтримки між нашими народами. 17 січня 2021 року біля берегів Туреччини зазнав аварії суховантаж Arvin. Турецька берегова охорона врятувала 5 українців - членів екіпажу", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що турецьких рятувальників було відзначено державними нагородами України.

"Цей приклад є один з тисячі епізодів нашої спільної історії, нашої дружби і особливого духу українсько-турецьких взаємин. Ми маємо спільне бачення і готовність спільних дій заради щасливого майбутнього наших країн", - наголосив Президент.

Читайте також: Врятовані в Туреччині українські моряки прибули до Одеси

Як повідомлялося, 17 січня 2021 року у Чорному морі біля берегів турецької провінції Бартин зазнав аварії та потонув суховантаж Arvin. Судно йшло під прапором Палау й належало українській компанії Artvin Shipping LTD. Суховантаж затонув через погодні умови, прямуючи з грузинського порту Поті до болгарського Бургаса із вантажем селітри. На судні було 12 членів екіпажу,10 з них - громадяни України. Турецькою береговою охороною врятовано 6 моряків - 5 українців та 1 росіянина, троє моряків загинули і були опізнані.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-