Кого щепитимуть вакциною CoronaVac - МОЗ визначило чотири категорії

Кого щепитимуть вакциною CoronaVac - МОЗ визначило чотири категорії

Укрінформ
Китайським препаратом CoronaVac вакцинуватимуть від коронавірусу маломобільні групи населення, освітян, які працюватимуть на ЗНО, олімпійців та паралімпійців, які поїдуть на Ігри 2021 року, та патрульних поліцейських.

Як передає Укрінформ, про це на зустрічі з журналістами сказав головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“Вакцина CoronaVac йде на маломобільні групи населення та осіб, які за ними доглядають. Це та вакцина, яка зараз проходить лабораторний контроль. Також будемо вакцинувати CoronaVac працівників, які будуть проводити зовнішнє незалежне оцінювання в 2021 році. Також ми вакцинуємо олімпійців та паралімпійців”, - зазначив Ляшко.

Читайте також: Ляшко розповів про запис на COVID-вакцинацію колективів від 100 осіб

Він пояснив, що вакцина CoronaVac поставляється в однодозних флаконах, що полегшує процес логістики. Також термін між двома щепленнями цієї вакциною менший, ніж у вакцини AstraZeneca - 12-28 днів.

Окрім цього, як додав Ляшко, китайським препаратом будуть вакциновані працівники патрульної поліції.

Головний державний санітарний лікар поінформував, що вже 10 квітня має завершитися лабораторний контроль вакцини CoronaVac, очікується, що щеплення нею розпочнеться з наступного тижня.

Читайте також: Медична система може робити близько 6 мільйонів вакцинацій на місяць — Степанов

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці 2020 року Україна уклала контракт на постачання 1,9 млн доз вакцини CoronaVac китайського виробника Sinovak. 25 березня Україна отримала перші 215 тисяч доз цієї вакцини, зараз препарат проходить лабораторний контроль.

Також у лютому в Україну прибула партія із 500 тис. доз вакцини проти коронавірусу Covishield, яка розроблена Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca.

В Україні станом на 10 квітня лабораторно підтверджено 1 841 137 випадків COVID-19, з них за добу – 17 463. Вакциновано від коронавірусу 373 005 українців.

Фото: Dimas Ardian/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-