П’ять cайтів для вивчення української об’єднали в онлайн-платформу

П’ять cайтів для вивчення української об’єднали в онлайн-платформу

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики України розробило онлайн-платформу, що об’єднує одразу декілька сайтів з вивчення української мови.

Як передає Укрінформ, про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Фейсбуці.

"Онлайн-курси під час карантину – додаткова можливість для саморозвитку. Тож пропоную вдосконалити свою українську мову. Допоможе платформа від МКІП, що об’єднує одразу декілька сайтів з вивчення української. На ній доступні ресурси з різними форматами навчання: текстовому, відео, або в інтерактивному – виконуючи вправи та завдання з правопису. Спробувати можна за посиланням", - написав Ткаченко.

Читайте також: Заяви про «українську російську мову» не мають жодних перспектив — Кремінь

Він зазначив, що сайт підійде для будь-якого рівня володіння: як для носіїв, так і для іноземців, що хочуть опанувати солов’їну самостійно. Також Ткаченко порадив для іноземців спробувати ще один сайт. За його словами, він має ширший спектр уроків – їх понад 100, і всі вони безкоштовні.

"Обидві платформи постійно доповнюються, інтегруючи туди нові ресурси. Також є можливість запропонувати додати власний сервіс на платформу. Пам’ятайте: не соромно мати пробіли. Соромно не заповнювати їх", - додав Ткаченко.

Читайте також: В Україні немає дискримінації громадян, які спілкуються не державною мовою – Кремінь

Як повідомлялося, 16 січня 2021 року набули чинності норми статті 30 Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", які регулюють використання державної мови у сфері обслуговування споживачів.

Верховна Рада 25 квітня 2019 року ухвалила Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Його статті впроваджуються в дію поетапно. Переважна більшість його норм набула чинності 16 липня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-