Україна виходить на «плато» третьої хвилі коронавірусу - Академія наук

Україна виходить на «плато» третьої хвилі коронавірусу - Академія наук

Укрінформ
Попри зареєстровані "антирекорди" нових і летальних випадків, темпи поширення коронавірусу в Україні зменшуються вже протягом двох тижнів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в матеріалі НАН України.

"Протягом останнього тижня продовжувалося зростання показників епідемічної динаміки, оновилися рекорди реєстрації нових і летальних випадків. Разом з тим, темпи поширення зменшуються вже протягом двох тижнів. Зростає частка давніх випадків у щоденно оприлюднюваних даних. Це означає, що реальні темпи поширення можуть бути меншими, ніж ті, що випливають з офіційної статистики", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що про це можуть свідчити такі дані: пройдено максимум позитивності ПЛР-тестів; кількість позитивних ПЛР-тестів не зростає, а демонструє вихід на «плато»; абсолютна кількість ПЛР-тестів почала знижуватися; динаміка кількості позитивних тестів залишається узгодженою із кількістю нових випадків, поданих на дату проведення тестування.

Читайте також: Україна має отримати 32 мільйони доз вакцини проти коронавірусу – Степанов

Як повідомляється, ймовірно Україна на сьогодні перебуває на початку фази плато, що є дуже непевним станом і може тривати кілька тижнів.

"Дані офіційної статистики суттєво залежатимуть від затримок внесення й обробки статистичної інформації. Летальність суттєво залежить від наповненості та забезпеченості лікарень, тому є дуже складно прогнозованою", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, в Україні станом на 7 квітня лабораторно підтверджено 1 784 579 випадки COVID-19, з них за добу – 15 415.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-