Олена Зеленська обговорила з шейхою Катару пандемію, освіту та культуру

Олена Зеленська обговорила з шейхою Катару пандемію, освіту та культуру

Фото
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська у Катарі обговорила з шейхою Мозою бінт Насер Аль Міснед питання подолання наслідків пандемії COVID-19, культурно-гуманітарної співпраці та підтримки молоді.

Про це перша леді України написала у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні мала приємність поспілкуватися з Її Високістю шейхою Мозою бінт Насер Аль Міснед. Людиною, яка вже 26 років очолює Катарський фонд освіти, науки та суспільного розвитку. На зустрічі ми обговорили низку питань, пов’язаних із подоланням наслідків пандемії COVID-19, культурно-гуманітарною співпрацею та підтримкою молоді", - зазначила вона.

Дружина Президента зауважила, що поділилася з шейхою досягненнями України у галузі освіти за останній рік, зокрема, про ухвалену Концепцію розвитку STEM-освіти та впроваджену національну електронну платформу «Всеукраїнська школа онлайн».

Читайте також: Зеленський: Відносини з Катаром вийдуть на новий рівень

Водночас Олена Зеленська зазначила, що їй імпонують започатковані шейхою Мозою Всесвітній інноваційний саміт з питань освіти (World Innovation Summit for Education - WISE) та Всесвітній форум з охорони здоров’я WISH (World Innovation Summit for Health - WISH).

"Ці ініціативи спрямовані на модернізацію освіти шляхом впровадження інновацій та на впровадження інноваційних технологій у галузі охорони здоров’я у глобальному вимірі. Я переконана, що Україна зацікавлена та готова брати активну участь у цих глобальних ініціативах, які дедалі більше викликають широкий міжнародний інтерес", - пояснила вона.

Читайте також: Зеленський у Катарі: Україна шукає інвесторів для будівництва обхідної дороги Києва

Дружина Президента додала, що в кожної першої леді чи джентльмена світу є цінний досвід, яким важливо обмінюватися.

"Так ми зможемо використати нашу "м’яку силу" для розв'язання багатьох актуальних питань сьогодення", - переконана вона.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський з дружиною 5 квітня перебувають з офіційним візитом у Державі Катар.

Фото: Фейсбук Олени Зеленської

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-