Ткаченко і Шкарлет обговорили відновлення кафедр реставрації в архітектурних вишах

Ткаченко і Шкарлет обговорили відновлення кафедр реставрації в архітектурних вишах

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко та міністр освіти і науки Сергій Шкарлет обговорили відновлення кафедр реставрації в архітектурних вишах.

Про це глава МКІП повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Зустрілися із міністром освіти та науки Сергієм Шкарлетом і обговорили відновлення кафедр реставрації в архітектурних вишах. Є варіант втілити це у межах змін до мистецької освіти. Наразі тривають перемовини з МОН щодо подальших дій у даному напрямку. Але розпочинаємо роботу над змінами", - написав Ткаченко.

Як він зазначив, проєкт "Велика реставрація" засвідчив, що Україні вкрай необхідні кваліфіковані фахівці реставраційної школи.

"Постала гостра необхідність нарощувати кількість реставраторів, адже сьогодні це вкрай проблематично. Для вирішення – потрібно створити умови. А саме якісну освітню підготовку", - додав міністр.

За його словами, нині для оцінки і проведення реставраційних робіт Україна розраховує здебільшого на міжнародний досвід, бо експертів у країні замало, хоча попит є.

Читайте також: Львівщина в межах «Великої реставрації» планує відновити понад 40 об’єктів

Як повідомляв Укрінформ, Мінкультури завершило 2 квітня перший прийом заявок на участь у відборі проєктів робіт з реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини, які будуть реалізовані в межах програми «Велике будівництво». Відбір проведе експертна група за допомогою оцінювання та складення рейтингу проєктів упродовж 30 календарних днів від дати отримання документів у повному обсязі від організаційної групи.

У межах програми упродовж трьох років планується відреставрувати та добудувати близько 150 культурних пам'яток в усіх регіонах України.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-