Понад 60% українців вважають, що «жорсткий» карантин допоможе ситуації

Понад 60% українців вважають, що «жорсткий» карантин допоможе ситуації

Інфографіка
Укрінформ
Запровадження "жорсткого карантину" в разі погіршення ситуації з COVID-19 підтримує більше 60% населення України.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування, проведеного 26-28 березня 2021 року соціологічною групою Рейтинг і оприлюдненого на її сайті.

Згідно з результатами дослідження, 63% опитаних підтримують запровадження «жорсткого» карантину, якщо захворюваність на коронавірус суттєво зростатиме. 34% – протилежної думки, 3% не змогли однозначно відповісти на це запитання.

Зростання підтримки «жорсткого» карантину спостерігається з початку березня цього року.

Читайте також: Посилення карантину: у столичному метро розповіли, як перевірятимуть спецперепустки

За результатами опитування, 61% респондентів очікують, що поширення коронавірусу зменшиться внаслідок запровадження «жорсткого» карантину, 37% – мають протилежну думку. Найбільше підтримують «жорсткий» карантин і вірять, що він зменшить захворюваність, респонденти старшого віку, жінки, а також ті, хто часто стежить за новинами про коронавірус.

Відповідно до результатів опитування, за новинами про коронавірус часто стежать 58% респондентів, 21% роблять це інколи, 12% – рідко. Лише 8% взагалі не цікавляться такими новинами. Зі зростанням рівня захворюваності інтерес до цієї інформації збільшився. Частіше за інших відстежують такі новини люди старшого віку та жінки.

Читайте також: У Києві можуть продовжити карантин після 16 квітня

Соціологічна група Рейтинг провела дослідження "Україна на карантині: порядок та безпека" 26-28 березня 2021 року. Аудиторія опитування - населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та сходу України. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення.

Загалом було опитано 2500 респондентів методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-