Держкомтелерадіо: Немає підстав вважати, що фінансування НСТУ буде зменшене

Держкомтелерадіо: Немає підстав вважати, що фінансування НСТУ буде зменшене

Укрінформ
Наразі немає підстав стверджувати, що фінансування Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) на 2022 рік буде зменшене.

Про це повідомляє Укрінформ зпосиланням на Державний комітет телебачення і радіомовлення.

«Пропозиції до бюджетної програми «Фінансування підтримки Національної суспільної телерадіокомпанії України» на 2022 рік, як і до інших бюджетних програм, уряду ще не подавалися, отже немає ніяких підстав стверджувати, що фінансування НСТУ буде зменшено», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 30 березня 2021 року в Держкомтелерадіо надійшов лист від Виконавчого комітету Національної ради реформ, у якому зазначається, що «усвідомлюючи важливість підтримки НСТУ в умовах агресії Російської Федерації, Виконавчий комітет Національної ради реформ не вважає за доцільне зменшувати на 500 млн.грн. фінансування в 2022 році АТ «НСТУ» за бюджетною програмою 3802080». Про позицію виконавчого комітету Національної ради реформ, яку повністю підтримує Держкомтелерадіо, було поінформовано АТ «НСТУ».

Читайте також: Інтереси України потребують закону про ембарго на імпорт книг з РФ - Держкомтелерадіо

«Держкомтелерадіо переконаний, що належне фінансування сприятиме виконанню покладених на Національну суспільну телерадіокомпанію завдань і виправдає очікування суспільства в отриманні потужного, незалежного і політично незаангажованого ЗМІ, яке забезпечуватиме національний діалог та право кожного на свободу думки і слова, задовольнятиме інформаційні та культурні потреби громадян, створюватиме контент, спрямований на різноманітні верстви населення. Адже існування та розвиток суспільного мовлення в демократичному суспільстві є одним із елементів забезпечення самої демократії», - зазначив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Читайте також: Держкомтелерадіо нагадав, що припинити або обмежити ввезення книжок із РФ може лише закон

У Держкомтелерадіо, який від імені держави є єдиним акціонером НСТУ, також нагадали, що завжди наполягали на безумовному виконанні ухваленого 2014 року Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України». Зокрема, й стосовно фінансування суспільного мовника в повному обсязі. Відповідно до закону державне фінансування НСТУ має становити не менше 0,2% видатків загального фонду державного бюджету України за попередній рік.

«Цього року вперше ця норма закону знайшла відображення у державному бюджеті: на програму 3802080 «Фінансування підтримки Національної суспільної телерадіокомпанії України» передбачено виділити 2 млрд 274 млн 158 тис. грн, що відповідає 0,2% видатків загального фонду державного бюджету України за 2020-й рік», - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Голова наглядової ради НСТУ назвала перевагу Суспільного перед телеканалами олігархів

Національна суспільна телерадіокомпанія – це великий холдинг, до складу якого входять два загальнонаціональні телеканали (UA: Перший» і «UA: Культура»), супутниковий канал «UA: Крим» та 23 регіональні телеканали, три радіоканали («Українське радіо», радіо «Промінь», радіо «Культура») із регіональними відрізками у кожній області і діджитал-платформа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-