Степанов розраховує підписати контракти ще на 15 мільйонів доз COVID-вакцини

Степанов розраховує підписати контракти ще на 15 мільйонів доз COVID-вакцини

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розраховує на підписання контрактів щодо поставок ще 15 млн доз вакцини проти коронавірусної інфекції.

Про це він повідомив під час засідання уряду, передає кореспондент Укрінформу.

«Законтрактуємо ще щонайменше 15 млн доз», - сказав Степанов.

За словами міністра, йдеться про всі ті вакцини, які Україна зможе отримати до кінця цього року. Степанов повідомив, що ці препарати дадуть змогу вакцинувати більшу частину дорослого населення.

Протягом квітня-травня Україна має отримати 4,9 млн доз вакцин проти коронавірусної інфекції.

За добу 30 березня першу дозу вакцини COVID-19 отримали 18 668 осіб, з початку вакцинальної кампанії щеплено 231 566 осіб, з яких завершили вакцинацію (отримали дві дози) дві особи.

Читайте також: В Україні планують до кінця року вакцинувати від COVID-19 понад 60% дорослого населення

Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). Дозвіл на її використання також дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія. В Україні вакцину зареєстрували 22 лютого 2021 року.

Також в Україну прибуло 215 тис. доз вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Вакцина Sinovac (CoronaVac) спершу повинна пройти лабораторний контроль Міністерства охорони здоров’я. Вона також знаходиться на останніх стадіях погодження Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування. В Україні вакцину зареєстрували 9 березня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-