Аваков: Треба вітати розвиток НАШОЇ російської мови і дозволити їй вільно розвиватися

Аваков: Треба вітати розвиток НАШОЇ російської мови і дозволити їй вільно розвиватися

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пропонує створити якісний російськомовний український і проукраїнський телеканал, який міг би зламати пропагандистську монополію Російської Федерації на міжнародному інформаційному ринку.

Як передає Укрінформ, про це міністр написав у Facebook.

"Я, російськомовний український націоналіст, впевнений, що треба вітати розвиток НАШОЇ російської мови, якою розмовляють мільйони українців, і дозволити їй вільно розвиватися", - заявив Аваков.

Міністр переконаний, що державною може бути тільки українська мова - як мова предметної, суверенної країни. "Однак російська, кримськотатарська, румунська, угорська, болгарська та інші мови, які живуть в Україні - мови спілкування та культури, сімейна спадщина, частина багатої української культурної аури. Ці мови також належать українцям", - додав він.

Читайте також: Телеканал «Дом» розширив мовлення в Криму та на Донбасі

"Більш того, в контексті підлої гібридної війни, розкритої проти України путінським режимом, в якому пропаганда така велика - ми не тільки можемо, а й маємо використовувати російську мову для контрпропаганди", - зауважив Аваков.

За його словами, для багатьох, хто розуміє російську мову, важливо вміти отримувати чесну, а не путінську інформацію своєю мовою. "Світ повинен знати правду і розуміти різницю між новинами і фейками російської пропаганди", - наголосив Аваков.

Як повідомляв Укрінформ, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що розповсюдження російських наративів несе небезпеку для багатьох країн світу. Зокрема, Москва може спробувати "захищати російськомовних", попри згоду держав, де вони проживають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-