З початку року НАЗК взяло у перевірку понад 250 декларацій посадовців

З початку року НАЗК взяло у перевірку понад 250 декларацій посадовців

Укрінформ
З початку року Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) взяло у перевірку 251 декларацію посадових осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало повну перевірку ще 74 декларацій. Отже, з початку року НАЗК узяло в перевірку вже 251 декларацію посадовців", - говориться у повідомленні.

Поміж 74 декларацій, перевірка яких розпочата відсьогодні, три НАЗК взяло у повну перевірку на підставі інформації про можливе недостовірне декларування, отриманої від громадян, журналістів та інших джерел. Декларації інших осіб були взяті в перевірку за порядком черговості, який передбачає перелік високопосадовців, чиї декларації мають бути перевірені найперше.

Читайте також: Судді, депутати та військові: НАЗК почало перевірку ще 89 декларацій

Зокрема, у порядку черговості будуть перевірені декларації міністра соціальної політики Марини Лазебної, голови Державної аудиторської служби Геннадія Пліса, судді Конституційного Суду Віктора Кривенка, колишнього народного депутата Святослава Вакарчука, депутатів Віталія Безгіна, Романа Іванісова, Івана Кириленка, Сергія Шахова та інших. Також розпочалася перевірка декларацій Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя, колишнього голови Держгеокадастру Дениса Башлика, колишнього голови Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва.

За отриманими заявами про можливе недостовірне декларування НАЗК перевіряє декларації колишнього заступника голови Дніпропетровської ОДА Святослава Олійника, прокурора Теребовлянської місцевої прокуратури Тернопільської області Олександра Габрука та начальника Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області Леоніда Березинського.

Читайте також: Фінансування партій: у НАЗК кажуть, що новий законопроєкт закриє фіктивні витрати

Як повідомлялося, 22 березня Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало повну перевірку 89 декларацій посадовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-