Рада готова проголосувати за дофінансування закупівлі COVID-вакцин - Підласа

Рада готова проголосувати за дофінансування закупівлі COVID-вакцин - Підласа

Укрінформ
Верховна Рада готова проголосувати за дофінансування закупівлі вакцин від COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це заступниця голови Комітету ВР з питань економічного розвитку Роксолана Підласа заявила в ефірі програми “Свобода слова” на ICTV.

“Верховна Рада попри карантинні обмеження може оперативно збиратися і вносити зміни до державного бюджету. Ми знаємо про розрахунки МОЗ, що потрібно 15 млрд грн (на закупівлю вакцини — ред.), і ми готові їх виділити, як тільки ми отримаємо запит від Міністерства охорони здоров’я”, - сказала Підласа.

Читайте також: Медична система спроможна робити до 4 мільйонів щеплень на місяць — Ляшко

Вона нагадала, що в держбюджеті на закупівлю вакцин від COVID-19 виділено 2,6 млрд грн, також в січні 2021 року МОЗ домовилося зі Світовим банком про фінансування в розмірі 2,5 млрд грн на закупівлю вакцин.

Як додав в ефірі програми заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, за бюджет 2020 року законтрактовано 2 млн доз вакцини, перша партія має бути в розмірі 215 тис. доз.

За словами Ляшка на вакцинацію від COVID-19 70% дорослого населення потрібно 15 млрд грн.

Читайте також: Система охорони здоров‘я справляється з епідемічною ситуацією – Ляшко

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я очікує першу поставку від COVAX до 15 квітня - 360 тисяч доз AstraZeneca і 117 тис. доз Pfizer. До 1 червня Україна має отримати 1,7 млн доз вакцин в рамках COVAX.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-