Система охорони здоров‘я справляється з епідемічною ситуацією – Ляшко

Система охорони здоров‘я справляється з епідемічною ситуацією – Ляшко

Укрінформ
Система охорони здоров‘я України справляється з епідемічною ситуацією.

Про це головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко сказав в ефірі "Свободи слова" на ICTV.

"Система охорони здоров’я України справляється з епідемічною ситуацією, пов’язаною із поширенням COVID-19. Ми не будемо запроваджувати загальноукраїнський локдаун, поки не побачимо, що система охорони здоров‘я наближається до колапсу", – сказав Ляшко.

Він також зауважив, якщо надалі будуть виконуватися всі протиепідемічні заходи, вдасться зупинити швидке поширення COVID-19.

Читайте також: Львівські лікарі просять продовжити карантин

Окрім цього, головний санітарний лікар підкреслив, що зараз в Україні є 72 тисячі ліжкомісць для госпіталізації, з яких – 64 тисячі забезпечені киснем.

Водночас, Ляшко сказав, що ситуація з поширенням вірусу в Івано-Франківській та Закарпатській областях, які першими зайшли в червоний рівень епідемічної небезпеки, стабілізувалася.

"Покращення епідемічної ситуації в Івано-Франківську та Закарпатті свідчить про те, що хвилю поширення можна перемогти, якщо дотримуватися карантинних обмежень", – наголосив Ляшко.

Читайте також: Вакцинація проти COVID-19 другою дозою почнеться в Україні з кінця травня

Як повідомляв Укрінформ, у Києві з 20 березня впровадженні суворі карантинні обмеження для запобігання швидкого поширення COVID-19, які діятимуть до 9 квітня. Зокрема, міська влада посилила обмеження у наземному громадському транспорті, заповнюваність якого має бути не більша від 50 відсотків.

27 березня міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що уряд може зупинити транспорт, якщо ситуація з Covid-19 почне виходити з-під контролю.

Читайте також: В Україні очікують першу поставку вакцин від COVAX до 15 квітня

Станом на 29 березня в Україні лабораторно підтверджено 1 652 409 випадків COVID-19, з них за добу – 8 346. Окрім цього, за минулу добу померли 178 пацієнтів, одужали – 2 875.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-