Зеленський наполягає на розробці «паспортів вакцинації» в Україні

Зеленський наполягає на розробці «паспортів вакцинації» в Україні

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наполягає на створенні в Україні системи «паспортів вакцинації» проти COVID-19 в Україні та охопленні 70% дорослого населення щепленнями.

Про це він заявив під час селекторної наради, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

«Ці «паспорти» вже розробляються і країнами Європейського Союзу, і США, і Швейцарією, й Ізраїлем – тобто багатьма розвиненими країнами, які активно працюють над створенням колективного імунітету проти коронавірусу. Нам теж треба розробити свою систему відповідної «паспортизації», також для стримування поширення коронавірусної хвороби необхідно охопити 70% дорослого населення щепленнями проти COVID-19», – сказав Президент.

Своєю чергою віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив, що МОЗ і Мінцифри від самого початку стежать за якістю даних у реєстрі вакцинованих. За його словами, це дасть змогу відображати «паспорти вакцинації», коли буде необхідно.

Як повідомлялося, в Україні станом на 28 березня від COVID-19 вакциновано 198 464 особи, за добу 28 березня було щеплено 1 585 осіб.

Читайте також: На Рош га-Шана до Умані хасидів пускатимуть лише за наявності COVID-паспортів

23 лютого в Україну прибула партія із 500 тис. доз вакцини проти коронавірусу CoviShield, яка розроблена Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca.

Крім того, 25 березня до України доставили першу партію - 215 тис. доз - вакцини CoronaVac від китайської компанії Sinovac Biotech.

Читайте також: МОЗ називає фейком інформацію про те, що Ізраїль не визнає щеплення вакциною Covishield

Також в Україні зареєстрована вакцина американської компанії Pfizer.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-