НАЗК направило до суду протоколи на двох депутатів Ради

НАЗК направило до суду протоколи на двох депутатів Ради

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції склало та направило до суду адміністративні протоколи на народних депутатів Олександра Куницького (фракція «Слуга народу») та Федора Христенка (фракція «Опозиційна платформа - за життя»).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЗК.

«За ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів складено та направлено до суду 45 протоколів щодо таких осіб: Федір Христенко, народний депутат України; Нонна Багмет, колишній в.о. начальника Головного управління ДПС у м. Києві (32 протоколи); Віталій Харченко, колишній голова Миколаївського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (4 протоколи); Оксана Пирогова, начальник Тростянецького відділу Охтирської місцевої прокуратури Сумської області (2 протоколи); Євген Кондренко, заступник начальника відділу поліції – начальник слідчого відділу Новомосковського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області (2 протоколи); Олександр Куницький, народний депутат України (2 протоколи)», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Фінансування партій: у НАЗК кажуть, що новий законопроєкт закриє фіктивні витрати

Всього за минулий тиждень НАЗК склало і направило до суду 52 адмінпротоколи. В тому числі, щодо представників партій «Республіканська християнська партія» та «Рух нових сил Михайла Саакашвілі» були складені протоколи через порушення у фінансовій звітності.

Також НАЗК слало 5 протоколів за ознаками несвоєчасного подання декларації без поважних причин, зокрема, на прокурора відділу Генеральної прокуратури України Артема Тарасенка.

Читайте також: НАЗК заявило про корупційні ризики у законопроєкті про оцінювання суддів

Як повідомлялося, 25 березня НАЗК склало ще один протокол на відстороненого на той час голову Конституційного Суду Олександра Тупицького. Протокол складений через неповідомлення про наявність реального конфлікту інтересів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-