Вакцинація запобігає тяжкому перебігу COVID-19 - Ляшко

Вакцинація запобігає тяжкому перебігу COVID-19 - Ляшко

Укрінформ
Вакцинація запобігає тяжкому перебігу захворювання на COVID-19. 

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу сказав заступник міністра, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“Чи можуть люди захворіти після вакцинації так, як відбулося в моєму випадку? Можуть, але хвороба буде мати легкий перебіг або середньої тяжкості. Хотів би наголосити, що сьогодні стосовно всіх вакцин, які зареєстровані та дозволені до використання, в першу чергу були проведені клінічні дослідження на зменшення і запобігання появи тяжкого перебігу захворювання, яке потребуватиме госпіталізації та реанімації”, - сказав Ляшко.

Читайте також: Нарада у Зеленського: обговорили вакцинацію на Прикарпатті та допомогу місцевому бізнесу

Він додав, що під час хвороби на COVID-19 не приймав ані імуномодуляторів, ані противірусних чи антибактеріальних препаратів. І наголосив, що у разі появи симптомів хвороби необхідно здати тест та звернутися до лікаря і ні в якому разі не займатися самолікуванням.

Ляшко наголосив, що клінічні дослідження вакцини щодо її здатності запобігати передачі збудника від людини до людини продовжуються. Результати цих досліджень постійно оприлюднюються. Водночас, за його словами, постійно з’являються нові дані стосовно COVID-19, і всі країни змушені переглядати як підходи до лікування, так і вимоги до профілактики хвороби.

Читайте також: COVID-вакцинація пацієнтів, які очікують на планову операцію, знизить ризик смерті

Як повідомляв Укрінформ, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко зробив щеплення від COVID-19 вакциною Covishield на початку березня. 15 березня він повідомив про те, що отримав позитивний тест ПЛР на COVID-19. 25 березня головний санлікар повідомив про одужання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-