Ляшко одужав від COVID-19 й повернувся до роботи

Ляшко одужав від COVID-19 й повернувся до роботи

Укрінформ
Заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко одужав від коронавірусної хвороби й повернувся до виконання своїх обов'язків.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Фейсбуці.

"Друзі, одужав та повернувся до роботи. Як і прогнозував, перебіг хвороби був легкий, без ускладнень", - написав Ляшко.

За його словами, у разі інфікування до 22 дня після отримання першої дози вакцини хвороба протікає легше, ніж без вакцинації.

Заступник міністра повідомив, що відповідно до стандарту надання медичної допомоги при Covid-19, він перебував на лікарняному до відсутності клінічних проявів захворювання протягом 3 днів рахуючи з 10 дня від дати появи симптомів без лабораторного обстеження. За словами Ляшка, завдяки виконанню вимог стандарту в домашніх умовах вдалося запобігти інфікуванню членів сім'ї.

Читайте також: Кравчук вакцинувався від COVID-19

"Нагадаю, що відповідно до рекомендацій фахівців НТГЕІ ми збільшили термін введення другої дози до 90 днів, з метою підвищення ефективності імунобіологічного препарату AstraZeneka/Covishield відповідно до інструкції виробника. У моєму випадку друга доза вакцини вже буде через 6 місяців", - зазначив заступник міністра.

Читайте також: У Києві почали вакцинувати від коронавірусу людей 80+

Він підкреслив, що вакцинація - це єдиний надійний спосіб захистити себе та оточуючих від небезпечної хвороби.

Як повідомлялося, 15 березня заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко отримав позитивний ПЛР-тест на COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-