У Києві почали вакцинувати від коронавірусу людей 80+

У Києві почали вакцинувати від коронавірусу людей 80+

Фото
Укрінформ
В Києві розпочали вакцинацію від COVID-19 громадян віком від 80 років.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це журналістам після відвідування в амбулаторії №1 Печерського ЦПМСД м. Києва повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Для нас важливо було запустити пункти щеплень, вони запрацювали вчора, вчора біля 50 людей зробили щеплення (в амбулаторії №1 Печеського ЦПМСД — ред.), сьогодні така ж кількість планує зробити щеплення, із загальної кількості 1237 людей, яким 80+, 338 вже виявили бажання вакцинуватися. Сімейні лікарі і далі працюють з цією категорією населення», - поінформував Степанов.

Вакцинація від COVID 19 киян віком 80+ / Фото: Наталія Молчанова, Укрінформ

Він наголосив, що лікарі мають проводити роз’яснювальну роботу з пацієнтами, щоб люди розуміли переваги вакцинації.

Читайте також: На Черкащині роблять щеплення людям 80+

«Вакцинація — це людина точно не потрапить в реанімацію, точно залишиться живою, це основні речі. Я розумію, що це складно, тому що ми ще живемо в час фейків. Я думаю, що чим більше людей буде щепитися, тим більше людей буде погоджуватися», - наголосив Степанов.

Водночас він прокоментував заяву одного з політиків стосовно того, що медпрацівників, які відмовляються вакцинуватися, необхідно звільняти.

«Це абсурд, і точно я не дозволю якимось чином ображати медичних працівників. Є відповідні відмови, є певна кількість медпрацівників, які перехворіли на COVID-19. Вони хочуть це зробити пізніше, вакцинуватися пізніше. У нас добровільна вакцинація, і я впевнений, що кількість людей, які бажають вакцинуватися, будуть переконуватися в перевагах вакцинації, в тому, що користь набагато перевищує ризики, ця кількість буде збільшуватися», - сказав Степанов.

Як повідомляв Укрінформ, на цьому тижні в Україні запрацювали 565 пунктів вакцинації від COVID-19. Розпочалася вакцинація сімейних лікарів та громадян віком 80+.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-