Продаж російської зброї в Ірак і Сирію: СБУ перевіряє «позаштатного агента НАБУ» Шевченка

Продаж російської зброї в Ірак і Сирію: СБУ перевіряє «позаштатного агента НАБУ» Шевченка

Укрінформ
Служба безпеки України перевіряє підприємця Євгена Шевченка, який відомий широкому загалу як «позаштатний агент НАБУ», на причетність до продажу російської зброї до Іраку, Сирії і Афганістану.

Про це заявив під час пресконференції у четвер, 25 березня, начальник Управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ Костянтин Невмержицький, передає кореспондент Укрінформу.

“Службою безпеки перевіряється причетність безпосередньо Шевченка до налагодження продажу зброї з Російської Федерації до Іраку, Сирії і Афганістану”, - сказав він.

Посадовець спецслужби продемонстрував фотографії, на яких Шевченко зображений нібито з покупцями зброї.

Також, за даними спецслужби, Шевченко нібито займався перепродажем клістронів, виготовлених у РФ.

Читайте також: «Позаштатний агент НАБУ» Шевченко заперечив причетність до створення ПВК

Як повідомляв Укрінформ, 24 березня СБУ заявила, що викрила та припинила діяльність так званої приватної військової компанії, діяльність якої була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів, у тому числі проти основ національної безпеки.

До складу компанії входило понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій.

За даними спецслужби, підготовка членів «ПВК» відбувалась на спеціально облаштованій тренувальній базі в Київській області – там проходили бойові вишколи, тренування поводження зі зброєю, навики військових бойових дій. Також частина членів військової компанії навчалася у центрах підготовки за кордоном.

Правоохоронці з'ясували, що контролювали організацію 15 громадян України, які, зокрема, вербували потенційних членів "ПВК". Перевагу віддавали людям з досвідом бойових дій.

Організаторами діяльності "ПВК" спецслужба називає ексдепутата Семена Семенченка та "позаштатного агента НАБУ" Євгена Шевченка.

Також, за даними СБУ, Семенченко та Шевченко є можливими організаторами контрабандної схеми із ввезення військових запчастин і товарів подвійного призначення з Росії. Їх згодом нібито продавали державним підприємствам за завищеними цінами.

В рамках розслідування провели понад 80 обшуків і вилучила велику кількість зброї - зокрема, протитанкові гранати, гранатомети, рушниці, автомати тощо.

Фігурантам повідомили про підозру за статтею про створення незаконних збройних формувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-