«Позаштатний агент НАБУ» Шевченко заперечив причетність до створення ПВК

«Позаштатний агент НАБУ» Шевченко заперечив причетність до створення ПВК

Укрінформ
Євген Шевченко заявив, що за останні три роки один раз був на базі охоронної компанії, створеної іншим підозрюваним, екснардепом Семеном Семенченком.

Він також чекає, коли СБУ зможе надати докази його причетності до справи та покази свідків, йдеться у дописі у Facebook, передає Укрінформ.

"Семен тим часом створив власну охоронну компанію в Україні та мені (чомусь?) також закидають участь у її створенні і її діяльності, хоча ні де-юре, ні де-факто я не мав і не маю до неї жодного відношення. І я думаю, що насправді в СБУ достеменно про це знають, тому що достатньо передивитись дані білінгу, щоб побачити, що за три роки я лише одного разу (!) був у них на базі – так, це було ще восени 2018 року, і провів я там аж п’ять хвилин".

Читайте також: СБУ повідомила про підозру «позаштатному агенту НАБУ» Шевченку та ексдепутату Семенченку

Шевченко повідомив, що загальну позицію по справі ще допрацьовують з адвокатом, проте заявив, що восени 2018 року він дійсно мав плани стати інвестором охоронної компанії для роботи за кордоном, проте ті плани стали неактуальними. 

Підозрюваний закликав слідчих провести ДНК-аналізи, щоб довести його причетність до знайденої зброї чи вибухівки. Він готовий здати свої зразки добровільно. Також Шевченко очікує, коли СБУ зможе надати хоча б одного свідка, який підтвердить, що він мав відношення до цієї зброї.

Шевченко каже, що готовий пройти поліграф та відповісти на всі запитання щодо завезення зброї чи вибухівки, скоєння інших тяжких злочинів. 

Читайте також: Контррозвідка СБУ викрила білоруського шпигуна

Нагадаємо: раніше СБУ викрила та припинила діяльність не передбаченого законодавством воєнізованого збройного формування, так званої приватної військової компанії, діяльність якої була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів, у тому числі проти основ національної безпеки.

За інформацією СБУ, матеріали справи свідчать, що контроль та координацію діяльності злочинної організації здійснювали 15 громадян України, які, зокрема, вербували її потенційних учасників, надаючи перевагу колишнім військовим і правоохоронцям з досвідом участі у бойових діях.

«Окремо слідчими отримано дані про участь фігурантів справи в укладанні контрактів між «ПВК» та представниками різноманітних організацій країн Близького Сходу. Також зафіксовано пропозиції організувати постачання зброї до цих країн. За даними слідства Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області, організаторами такої діяльності були колишній народний депутат України Семен Семенченко та Євген Шевченко, відомий широкому загалу як «позаштатний агент НАБУ», - зазначили у пресслужбі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-