МОЗ закликає не робити передчасних висновків про смерть військової на Одещині

МОЗ закликає не робити передчасних висновків про смерть військової на Одещині

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я закликає громадськість не роботи передчасні висновки про смерть військовослужбовиці в Одеській області; за даними міністерства, жінка мала хронічні серцево-судинні захворювання та інші супутні хвороби.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МОЗ у Фейсбуці.

"23 березня о 17:20 в смт Чорноморське Лиманського району Одеської області зафіксовано смерть військовослужбовиці. Міністерство охорони здоров’я висловлює щирі співчуття родині та близьким загиблої. За попередньою інформацією Військово-медичного клінічного центру Південного регіону, смерть сталася внаслідок гострих розладів кровообігу. Жінка мала хронічні серцево-судинні захворювання та інші супутні хвороби", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 21 березня жінка отримала щеплення проти COVID-19 вакциною Covishield/AstraZeneca, адже входила до пріоритетних груп вакцинації. МОЗ наголошує, що протипоказань до введення препарату у жінки не було. Крім того, у той же день з того ж флакона вакцини було щеплено ще 9 осіб. Несприятливих подій після імунізації (НППІ) в інших пацієнтів не зареєстровано.

Читайте також: На Одещині за нез'ясованих обставин померла військовослужбовиця ЗСУ

"Для встановлення точної причини смерті призначено судово-медичну експертизу. Про її результати буде повідомлено додатково. Просимо представників громадськості та засобів масової інформації не робити передчасних висновків щодо причин та обставин смерті військовослужбовиці", - зазначає МОЗ.

У міністерстві повідомляють, що, зі слів начальника медичної служби військової частини, де жінка проходила службу, станом на ранок 23 березня скарг від неї на стан здоров’я не було.

Станом на 19 березня у світі введено понад 397 млн доз вакцини проти COVID-19. Відповідно до наявних даних ВООЗ, не зафіксовано жодного випадку смерті від вакцини проти коронавірусу.

Важливо, що вакцинація проти COVID-19 не запобігає розвитку інших захворювань або смерті від інших причин.

Читайте також: «Британський» штам коронавірусу виявили вже у 125 країнах – ВООЗ

За даними Центру громадського здоров’я, серцево-судинні захворювання є головною причиною всіх смертей в Україні (67%). Кожні 10 хвилин в Україні одна людина помирає від інсульту.

З початку вакцинації в Україні щеплено 137 026 осіб проти COVID-19. Серед них зареєстровано 590 несприятливих подій після імунізації, лише три пацієнти деякий час перебували під наглядом лікарів. Наразі всі вони здорові. За цим випадком регіональною групою оперативного реагування на НППІ буде проведене повноцінне розслідування, як того вимагають протоколи Міністерства охорони здоров’я.

Як повідомлялося, вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Читайте також: МОЗ показало, як регіони вакцинуються від коронавірусу

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Дозвіл на її використання також дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія. В Україні вакцину зареєстрували 22 лютого 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-