Британія і НАТО підтримуватимуть Україну у протистоянні агресії Росії

Британія і НАТО підтримуватимуть Україну у протистоянні агресії Росії

Доповідь
Укрінформ
Велика Британія і союзники по НАТО продовжуватимуть надавати допомогу Україні у розбудові спроможностей для протистояння російській агресії.

Про це йдеться у доповіді Міністерства оборони Великої Британії щодо стратегічного бачення розвитку збройних сил країни до 2030 року.

«Україна зазнала значних територіальних втрат у результаті російської агресії. Разом із союзниками по НАТО ми продовжуватимемо допомагати у розбудові стійкості України до застосування її сусідом агресивних тактик із застосуванням традиційних і гібридних (sub-threshold – ред.) засобів», - зазначили у британському Міноборони.

Офіційний Лондон відзначив, що розбудова спроможностей і розвитку Збройних сил України полягає у проведенні сухопутних і морських навчань, сприянні досягненню бойової і оперативної сумісності з НАТО.

Також стратегічна доповідь передбачає співробітництво з іншими союзниками у регіоні Чорного моря, зокрема із Болгарією, Грецією, Румунією та Туреччиною з метою забезпечення вільного судноплавства.

«Росія продовжує становити найбільшу ядерну і звичайну військову та гідридну загрозу для європейської безпеки», - наголосили у військовому відомстві Британії, відзначивши, що РФ стала непередбачуваним гравцем.

Читайте також: Запобігати краще, ніж втручатися: Столтенберг розповів про стратегію розвитку НАТО 2030

Так само відзначається, що Китай розглядається, як системний і комплексний виклик і значний геополітичний чинник у світі.

Як повідомляв Укрінформ, 16 березня уряд Великої Британії оприлюднив стратегічний документ – Комплексний огляд безпеки, оборони, розвитку та зовнішньої політики до 2030 року.

Представлена Міноборони Британії стратегічна доповідь є документом на імплементацію Комплексного огляду у частині оборони та розвитку збройних сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-