Вища рада правосуддя з початку року отримала майже 1,8 тисячі скарг на суддів

Вища рада правосуддя з початку року отримала майже 1,8 тисячі скарг на суддів

Укрінформ
До Вищої ради правосуддя з початку року надійшла 1 781 скарга щодо дисциплінарних проступків суддів.

Як передає Укрінформ, про це інформують у ВРП за результатами даних в інформаційно-аналітичній довідці про діяльність Вищої ради правосуддя та її Дисциплінарних палат за два перших місяці 2021 року.

«Протягом січня – лютого 2021 року до Вищої ради правосуддя надійшла 1 781 скарга щодо дисциплінарного проступку судді», - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що упродовж вказаного періоду Дисциплінарними палатами та членами ВРП повністю завершено розгляд 2 036 дисциплінарних скарг, включно з тими, що надійшли в попередні роки.

Читайте також: Посли G7 закликають відкласти призначення до ВРП та Конституційного Суду

Так, за результатами розгляду скарг Дисциплінарними палатами ухвалено 50 рішень про повернення дисциплінарних скарг ухвалами Дисциплінарних палат, 127 рішень про відмову у відкритті дисциплінарних справ стосовно 896 суддів, 41 рішення про відкриття дисциплінарної справи стосовно 49 суддів та 18 рішень про відмову в притягненні 20 суддів до дисциплінарної відповідальності та закриття дисциплінарного провадження.

Окрім того, повідомляється, що за результатами розгляду дисциплінарних справ у січні – лютому 2021 року Дисциплінарні палати ухвалили 24 рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності 30 суддів. Серед них до 17 застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді попередження, щодо 4 - догана з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді протягом одного місяця, стосовно 8 - сувора догана з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді протягом трьох місяців, щодо 1 - подання про звільнення.

Читайте також: Зеленський виступає за відновлення роботи ВККС та процедури відбору до ВРП

Також членами ВРП одноособово постановлено 1 062 ухвали про залишення дисциплінарних скарг без розгляду.

Як повідомлялося, упродовж 2020 року Дисциплінарними палатами Вищої ради правосуддя було притягнено до дисциплінарної відповідальності 141 суддю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-