Які лікарі робитимуть COVID-щеплення на «первинці» – роз’яснення ЦГЗ

Які лікарі робитимуть COVID-щеплення на «первинці» – роз’яснення ЦГЗ

Укрінформ
Пункти щеплення від COVID-19 працюватимуть на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Про це на пресконференції, яка була організована Укрінформом, розповів голова Центру громадського здоров’я Роман Родина.

“Ми розгортаємо нову платформу, до цього у нас працювали лише мобільні бригади, які щепили медиків COVID-лікарень, медиків екстреної меддопомоги. Відсьогодні, оскільки пункти щеплень розгортаються на первинці, то це будуть, по-перше, самі фахівці цих пунктів, потім це будуть всі фахівці центрів первинної медико-санітарної допомоги, які в них працюють, а також лікарі нековідних лікарень, нековідних стаціонарів”, - розповів Родина.

Читайте також: В Україні почався другий етап вакцинації – першими щеплять сімейних лікарів

Він нагадав, що з 22 березня для вакцинації медиків відкриються 565 пунктів щеплення, які розташовані в закладах охорони здоров'я, здебільшого в закладах первинної медико-санітарної допомоги. В регіонах такі кабінети щеплень вже працюють в пілотному режимі з 19 березня. Родина наголосив, що ці кабінеті обладнанні відповідно до вимог інфекційного контролю та вимог діючого законодавства. Медичні працівники, які здійснюватимуть вакцинацію, вже пройшли відповідне навчання.

Читайте також: Степанов розповів про «певні труднощі» з отриманням вакцин

Він додав, що кількість пунктів щеплень буде збільшуватися по мірі того, як буде проводитися навчання фахівців, які мають робити щеплення. Зараз на сайті Центру громадського здоров’я буде розміщений онлайн-курс з навчання фахівців пунктів щеплень.

З 29 березня будуть готові вже 2,5 тис. пунктів, які розпочнуть роботу одразу, як в Україну надійдуть наступні партії вакцини від COVID-19.

Окрім цього, з моменту надходження вакцин розпочнеться запис на вакцинацію людей віком від 70 років, які також мають бути провакциновані на другому етапі вакцинальної кампанії.

Читайте також: Побічні ефекти від вакцини CoviShield в Україні зафіксовані в 0,5% випадків - Мендель

Також, за словами Родини, МОЗ рекомендувало на другому етапі залучати до вакцинації організовані колективи, зокрема державні, приватні заклади охорони здоров'я, аптечні заклади.

Записатися до листа очікування вакцинації можна за допомогою застосунку чи порталу “Дія”, також через контакт-центр МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-