Побічні ефекти від вакцини CoviShield в Україні зафіксовані в 0,5% випадків - Мендель

Побічні ефекти від вакцини CoviShield в Україні зафіксовані в 0,5% випадків - Мендель

Укрінформ
Побічні ефекти від вакцини CoviShield в Україні спостерігаються в 0,5% щеплених людей, усі в легкій формі.

Про це розповіла прессекретар Президента Юлія Мендель в ефірі програми "Взгляд с Банковой" на телеканалі "Дом" у неділю ввечері, повідомляє Укрінформ.

"Температура, слабкість - ось це побічні ефекти, зовсім нескладні та нетривалі, їх в Україні всього нарахували 0,5% і всі в легкій формі", - зазначила вона.

Мендель нагадала, що в Україні вакцинація проти COVID проводиться препаратом CoviShield, який виробляється за ліцензією компанії AstraZeneca.

Прессекретар Президента наголосила, що зараз уже ВООЗ та Європейський регулятор вакцин підтвердили, що вакцина AstraZeneca не викликає появи тромбів, про що раніше йшлося в інформпросторі.

"В Європі вакциновано 17 млн ​​людей саме цією вакциною й лише у близько 40 осіб виявлено тромби. Іншими словами, один випадок на 0,5 мільйона щеплень", - пояснила вона.

Читайте також: Степанов — про боротьбу з коронавірусом: Не все залежить від МОЗ

Мендель вважає, що вакцині AstraZeneca "дісталося більше всіх" інформатак серед найбільш затребуваних препаратів, і пов'язує це з тим, що на сьогодні цей препарат один із найдоступніших.

Читайте також: Зеленський не бачить підстав для припинення вакцинації препаратом Covishield

Як повідомляв Укрінформ, 18 березня МОЗ отримало підтвердження про поставку до України до кінця березня - початку квітня 750 тис. доз вакцини AstraZeneca, а до кінця травня ще 1,2 млн доз цієї вакцини та вакцини Pfizer. Також найближчим часом Україна має отримати 1,5 млн доз вакцини AstraZeneca за державними контрактами. Очікується поставка вакцини "Коронавак" виробництва Sinovak і вакцини Novavax обсягом 10 млн доз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-