За наслідки вакцинації відповідальна держава - Степанов

За наслідки вакцинації відповідальна держава - Степанов

Укрінформ
Україні без ухвалення закону про звільнення виробників вакцин від відповідальності за певні ризики будуть недоступні деякі вакцини.

Як передає Укрінформ, про це під час Години запитань до уряду у Верховній Раді сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

При цьому він наголосив, що відповідальність за наслідки вакцинації несе держава.

"Ми цю відповідальність беремо на себе. Тобто не виробник відповідає, а буде відповідати Україна. Мені здається, що українці все ж таки довіряють Українській державі. Без прийняття цього законопроєкту нам будуть недоступні певні види вакцини. Щодо самої відповідальності, то вона полягає, перш за все, в компенсації заподіяної шкоди, якщо така станеться в процесі вакцинації”, - сказав Степанов.

За його словами, із більш ніж 92 тисяч щеплених від COVID-19 зареєстровано 455 незначних побічних реакцій.

“Це 0,5%, як при будь-якій рутинній імунізації”, - сказав Степанов.

Читайте також: Тестування на антитіла для COVID-вакцинації не потрібне – Степанов

Як повідомляв Укрінформ, 16 березня у Верховній Раді зареєстрували проєкт закону № 5247 про внесення змін до закону України «Про лікарські засоби» щодо державної реєстрації вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів під зобов’язання. Законопроєкт розроблено для забезпечення можливості виконання даної вимоги отримання Україною вакцини в межах механізму COVAX і передбачає звільнення виробників вакцин від відповідальності за певні ризики, що можуть виникнути внаслідок застосування цих вакцин.

Читайте також: В Україні наступного тижня почнеться вакцинація сімейних лікарів

Станом на 19 березня в Україні лабораторно підтверджено 1 519 926 випадків COVID-19, з них за добу – 15 850. За минулу добу від ускладнень хвороби померли 262 пацієнти, одужали 4592 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-