Медведчук не прийшов у суд, що розглядає апеляцію на заборону книги Кіпіані

Медведчук не прийшов у суд, що розглядає апеляцію на заборону книги Кіпіані

Укрінформ
Народний депутат Віктор Медведчук (фракція ОПЗЖ) не з’явився на засіданні Київського апеляційного суду на розгляд апеляції на рішення суду про заборону поширювати книгу “Справа Василя Стуса”.

Про це повідомив суддя Київського апеляційного суду під час засідання, передає кореспондент Укрінформу.

“17 березня представник відповідача, Віктора Медведчука, надіслав лист із заявою, в якій йшлося про те, що відповідач не зможе з’явитися в суді, аргументуючи відсутність зайнятістю відповідача у день проведення засідання, 19 березня. Сторона відповідача просить перенести засідання на інший день”, - сказав суддя.

Представники позивачів відхилили прохання відповідача про перенесення засідання.

“Оскільки сторони були завчасно попереджені про дату засідання, а відповідач не надав документальних підтверджень про причину відсутності, немає підстав переносити засідання”, - наголосили адвокати Кіпіані та видавництва “Віват”.

Читайте також: Справа Стуса: Кіпіані піде до Верховного суду у разі рішення на користь Медведчука

Суд схвалив пропозицію позивачів про проведення засідання 19 березня без участі відповідача.

Як повідомлялося, 19 жовтня 2020 року Дарницький районний суд Києва частково задовольнив позов народного депутата Віктора Медведчука проти видавництва «Віват» та історика і журналіста Вахтанга Кіпіані про заборону видання і поширення книги «Справа Василя Стуса».

Зокрема, суд визнав недостовірними деякі фрази, наведені у книзі, і зобов’язав видалити їх, а також заборонити розповсюдження книги та подальше її тиражування до усунення фраз, що несуть інформацію про Медведчука. Також суд ухвалив заборонити Кіпіані та видавництву поширення пов’язаної з книгою інформації у пресі, на радіо, телебаченні, в інтернеті та інших ЗМІ.

Читайте також: Україна Медведчука не любить, і це – назавжди

30 листопада Київський апеляційний суд відкрив апеляційне провадження за апеляційною скаргою представника журналіста Вахтанга Кіпіані на рішення суду першої інстанції щодо книги «Справа Василя Стуса».

Розгляд апеляційної скарги мав розпочатися 21 січня 2021 року, але засідання було перенесено на 19 лютого. Під час засідання 19 лютого суд оголосив перерву і переніс розгляд на 19 березня.

Фото: 112 Україна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-