Україна отримає вакцину Pfizer уже у квітні — МОЗ

Україна отримає вакцину Pfizer уже у квітні — МОЗ

Укрінформ
Першу партію вакцин від коронавірусу компанії Pfizer (США) Україна отримає вже в квітні.

Про це в ексклюзивному коментарі телеканалу "Дом" розповів завідувач відділом стратегії імунізації Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України Олександр Заіка, передає Укрінформ.

"У квітні вже будуть перші поставки. Також поставки будуть у другому півріччі. Це не означає, що всю гарантовану кількість поставлять одномоментно. Вакцини можуть поставлятися траншами, етапи цих поставок узгоджуються з постачальниками до того, як вони потрапляють в Україну", — повідомив Заіка.

Зараз триває перший етап вакцинації — щеплення отримують медики та військовослужбовці. Наступного тижня має стартувати вакцинація педагогів, розповіла епідеміолог Ірина Колеснікова.

Читайте також: Глава офісу ВООЗ сказав, коли Україна може розраховувати на вакцини Pfizer і AstraZeneca

Як зазначив керівник проєкту "Дія" Мстислав Банік, загалом на вакцинацію через портал "Дія" записалися вже понад 270 тис. осіб. Скористатися цим сервісом можуть і на непідконтрольних Києву територіях Донбасу й окупованого Криму.

"Є три способи (запису на вакцинацію, — ред.). Це мобільний додаток "Дія", друге — через портал "Дія", третє — через контактцентр Міністерства охорони здоров'я. Щодо запису через "Дію", то для того, щоб потрапити в чергу, необхідно вказати тільки населений пункт, в якому людині було б зручно вакцинуватися", — розповів він.

Читайте також: Що відбувається з вакциною AstraZeneca?

Як повідомляв Укрінформ, за добу в Україні вакцинували від COVID-19 9 832 осіб. Загалом перше щеплення отримали 81 754 осіб, ще одна особа завершила процес вакцинації.

Вакцинація в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Наразі в Україну доставлено 500 тис. доз вакцини вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). Дозвіл на її використання також дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія. В Україні вакцину зареєстрували 22 лютого 2021 року.

Фото: Global Look Press/Aurelien Morissard

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-