Через справу Татарова щодо Венедіктової порушили дві кримінальні справи

Через справу Татарова щодо Венедіктової порушили дві кримінальні справи

Укрінформ
Відносно Генерального прокурора Ірини Венедиктової порушили дві кримінальні справи за те, що вона змінила групу прокурорів у справі заступника керівника Офісу Генерального прокурора Олега Татарова, яку розслідує НАБУ.

Про це вона повідомила у коментарі журналістам у середу, передає кореспондент Укрінформу.

«Я не встигла розібратися (з матеріалами справи – ред.), бо по цій справі відкрили відносно мене дві кримінальні справи просто за зміну групи. І враховуючи, що у мене конфлікт інтересів, я їх уже не дивилася, наради не проводила і всього, що стосується цієї справи у мене немає», - сказала вона.

За словами Венедіктової, розслідування справи Татарова могло б відбуватися процесуально прозоро і дуже нудно, але «коли ви не знаєте правди, для вас ця тема жива».

«Я цієї правди на сьогодні сама не знаю. Матеріали справи в НАБУ, частина у Офісі Генерального прокурора», - додала Венедіктова.

Генпрокурор розповіла, що дізналася про цю справу першого грудня, коли до неї подзвонили журналісти і попросили прокоментувати обшуки в Офісі Президента.

«А у Генерального прокурора немає інформації від жодного органу розслідування. Я змінюю групу прокурорів САП, але в.о. САП, начальника Управління, тобто, топ-прокурорів і вставляю себе туди, як Генпрокурора. На завтра запрошую на нараду стару групу і нову. Стара група захворіла вся і не прийшла. Прийшла нова група. Матеріалів всього один том», - розповіла вона.

За словами Венедіктової, через два тижні в.о. керівника САП Максим Грищук повідомив їй про те, що він підписав підозру у цій справ і спитав, чи потрібна нарада.

«Я кажу, якщо підписали підозру – нарада не потрібна», - сказала вона.

Читайте також: Говорити про кримінальну відповідальність за «харківські угоди» ще рано – Венедіктова

Раніше ЗМІ повідомляли, що правоохоронці не завершили слідство у справі заступника голови Офісу Президента Олега Татарова, хоча суд наказав зробити це до 1 березня. В Офісі Генпрокурора поінформували, що "дії щодо завершення розслідування на сьогодні не вчиняються". Окрім того, у прокуратурі зазначили, що подали апеляційну скаргу на рішення суду, який не продовжив строки слідства. Водночас в ухвалі суду йдеться, що вона не підлягає оскарженню.

Як повідомлялося, 1 грудня 2020 року редактор інтернет-видання "Цензор.net" Юрій Бутусов заявив, що колишній народний депутат і екскерівник "Укрбуду" Максим Микитась дав викривальні свідчення щодо Татарова у справі про махінації з квартирами для Нацгвардії. За словами журналіста, Микитась повідомив слідству, що Татаров під час роботи в "Укрбуді" нібито підкупив експерта МВС, щоб той фальсифікував експертизу на користь компанії.

Татаров заперечує свою причетність до злочинів. Його адвокат Олександр Кузьменко поінформував, що кримінальне провадження НАБУ стосується знижки на парковку в одному з житлових комплексів Києва.

У НАБУ повідомили, що Офіс Генерального прокурора 23 грудня змінив підслідність справи заступника глави ОП Татарова, забравши її в Національного антикорупційного бюро і передавши Службі безпеки.

24 лютого 2021 року у НАБУ повідомили, що наполягають на тому, що про підозру заступнику керівника Офісу Президента було повідомлено у законний спосіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-