Першим водіям-порушникам вже виписали нові штрафи

Першим водіям-порушникам вже виписали нові штрафи

Фото
Укрінформ
Перші водії-порушники вже отримали постанови із новими штрафами, що набули чинності у середу, згідно закону про посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху.

Про це у Фейсбуці повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, передає Укрінформ. 

“У Київській та Рівненській областях патрульні зупинили "перших ластівок", які отримали нові штрафи за порушення правил дорожнього руху. Обоє водіїв керували автомобілями без такого права”, - повідомив заступник начальника Департаменту патрульної поліції.

Як уточнив він, у селі Чайки Київської області чоловіка позбавили права керування, але він знову сів за кермо. Тож патрульні Київської області притягнули цього громадянина до відповідальності, яка передбачена ч. 4 ст. 126 КУпАП - штрафу у розмірі 20 400 грн.

Білошицький зазначив, що раніше за таке адміністративне порушення передбачався штраф у 510 грн.

“Інший водій у Рівному ще навіть не отримував водійське посвідчення, а вже сів за кермо, порушив ПДР і отримав постанову від патрульних. Він отримав штраф згідно з ч. 2 ст. 126 КУпАП. Раніше штраф за таке порушення був 510 грн, а відсьогодні стягнення накладається у розмірі – 3 400 грн”, - повідомив Білошицький.

Заступник глави МВС Антон Геращенко розповів про інші випадки фіксування порушень, за які передбачені нові штрафи згідно закону про посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху. 

«Вже в 00:03 хвилини патрульними поліцейськими в місті Дніпро був затриманій водій «Ніссан Максима» у стані алкогольного сп’яніння, який стане першим, хто у разі визнання його винним судом, заплатить не 10 200 гривен як раніше, а - 17 000 гривень до бюджету», - уточнив Геращенко.

За словами заступника міністра, о 01:17 у Львові, був затриманий водій «Тойота Кемрі», який втретє за рік сів за кермо у стані алкогольного сп’яніння та ще і керував авто, не маючи на це права, тому що раніше був позбавлений судом водійського посвідчення. Щодо цього водія був складений адмінпротокол за частиною 3 ст. 130 КУпАП, за якою суд вже зможе дати йому до 15 діб арешту, або накласти штраф у розмірі 51 000 грн з конфіскацію належного йому авто (раніше за це чоловік отримав би лише 20 400 гривень без альтернативи у вигляді арешту та конфіскації).

Читайте також: Ремені безпеки й перевищення швидкості: як тепер штрафуватимуть українців

Також цього водія із Львова суд може зобов'язати сплатити ще 20 400 гривень за те, що він сів за кермо, попри те, що суд раніше позбавив його права керування за водіння у стані алкогольного сп’яніння (раніше за це зухвале правопорушення було передбачене покарання у 510 гривень).

“Таким чином, або цей громадянин сплатить до бюджету разом - 71 400 гривен або відсидить за ґратами до 15 діб за те що він втрете сів за кермо п’яний”, - зазначив заступник міністра.

Геращенко нагадав, що у МВС очікують від введення у дію нових штрафів та покарань зменшення кількості загиблих на дорогах на 10-15% за підсумками року.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 17 березня, почав діяти закон про посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-