Представник ВООЗ в Україні назвав головне завдання у плануванні вакцинації

Представник ВООЗ в Україні назвав головне завдання у плануванні вакцинації

Укрінформ
План вакцинації в Україні буде оновлюватися в міру адаптації до ситуації.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю виданню «Новое время» сказав голова офісу Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні Ярно Хабіхт.

За його словами, «ми всі готувалися до збільшення масштабів вакцинації з кінця 2020 року».

Хабіхт назвав дуже важливим, що Україна «має план вакцинації, який вже обговорювався, був погоджений урядом, але який також отримав і коментарі від ВООЗ та ЮНІСЕФ щодо його вдосконалення, а останній варіант плану доступний і був оновлений в лютому. Він поступово буде оновлюватися у міру адаптації до ситуації, чим більше надходитиме вакцин».

Читайте також: МОЗ запевняє, що вакцинація не викликає COVID-19

З кінця січня, «коли ми почали отримувати інформацію про те, коли вакцина стане доступною - з боку ВООЗ ми проводимо навчання спільно з Міністерством охорони здоров'я тих фахівців, які розробляють планування на обласному рівні; багатьох колег, які входять до складу мобільних бригад, і зараз вони та лікарі проводять щеплення. І нарешті, два тижні тому ми розпочали тренінги для тих, хто стане тренером у кожній області», - повідомив представник ВООЗ в Україні.

Головним завданням Хабіхт назвав забезпечення того, щоб медики, які «працюють на «передовій» у COVID-лікарнях, швидко отримували вакцину. А потім поступово ми охопимо тих, хто входить до групи ризику (а це завдання, яке стоїть перед мобільними бригадами). У II і III кварталах буде також залучено набагато більше працівників сфери первинної медичної допомоги. Таким чином, я сподіваюся, це призведе до експоненціального збільшення вакцинації в Україні».

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого в Україну було доставлено 500 тис. доз вакцини Covishield, розробки Oxford/AstraZeneca, виробленої на потужностях Serum Institute. Поставки були здійснені через міжнародну закупівельну організацію Crown Agents. До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-