Запис на вакцинацію через сімейного лікаря буде з другого етапу - Ляшко

Запис на вакцинацію через сімейного лікаря буде з другого етапу - Ляшко

Укрінформ
Запис на вакцинацію через сімейного лікаря буде з другого етапу.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю виданню "Українська правда" повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Як тільки запуститься другий етап і ми чітко розумітимемо кількість вакцини, яка приїхала, або в разі отримання відповідних рекомендацій НТГЕІ щодо подовження терміну введення другої дози", - сказав Ляшко, відповідаючи на запитання, коли на вакцинацію можна буде записатися у сімейного лікаря.

Він зауважив, що сімейні лікарі здійснюватимуть запис на вакцинацію, вносячи відповідні дані в медичні інформаційні системи, лікар і сам буде пропонувати пацієнту записатися на щеплення, і буде можливість для пацієнтів самостійно звернутися до сімейного лікаря.

Читайте також: Ляшко пояснив, як українці зможуть отримати свідоцтво про COVID-вакцинацію

Стосовно можливості вакцинації в приватних клініках Ляшко сказав, що наразі неможливо спрогнозувати, коли саме вона розпочнеться. "Немає нових прогнозів. Сьогодні жоден дистриб’ютор ... не може закупити вакцину, бо всі контракти з виробниками укладають уряди держав", - зазначив він.

Читайте також: Побічні ефекти після COVID-щеплення виявили у 0,8% випадків - Степанов

Як повідомляв Укрінформ, вакцинація від COVID-19 розпочалася в Україні 24 лютого. Було доставлено 500 тис. доз вакцини Covishield, яка розроблена компанією AstraZeneka разом з Оксфордським університетом та вироблена на потужностях Serum Institute в Індії. Зараз триває перший етап вакцинальної кампанії, в ході якого вакцинують медпрацівників лікарень, які надають допомогу від COVID-19. Станом на 15 березня першу дозу вакцини від COVID-19 отримали 53 155 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-