В Україні відзначають День добровольця

В Україні відзначають День добровольця

Укрінформ
14 березня відзначається День українського добровольця.

З цієї нагоди в Києві біля пам’ятника Воїну-добровольцю пройдуть урочистості.

Зокрема, буде проведена панахида за загиблими захисниками України, вручення відзнак Київського міського голови воїнам-добровольцям, церемонія покладання квітів до пам’ятника Воїну-добровольцю.

У заході візьмуть участь керівники міста, учасники антитерористичної операції/операції Об’єднаних сил на сході України, громадськість.

Також на Михайлівській площі у Києві о 14:00 "Правий сектор" та "Музичний батальйон" влаштовують ушанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

"14 березня – не випадкова дата. Саме у цей день 2014 року прямо з Майдану пішли на підготовку перші добровольці на базу в Нових Петрівцях. Після цього – на війну, яку розв’язала Росія на Донбасі", - йдеться у повідомленні організаторів.

"Правий сектор" нагадує про необхідність віддати належне волонтерам, яких теж можна привітати у цей день: "Саме завдяки їхній відданості добровольчі батальйони отримували те, що допомагало захищати Україну. На фронт привозили все: від бронежилетів до шкарпеток та картоплі".

Читайте також: У Херсоні до Дня добровольця представили збірку віршів та пісень Гліба Бабіча

У програмі заходу, як зазначають організатори, панахида за українськими добровольцями та всіма захисниками, які загинули в російсько-українській війні; читання віршів поетки Зоряни Паламарчук; святковий концерт за участі Тараса Компаніченка, Живосила Лютого, Лесі Рой, Нелі Франчук і Григорія Лук'яненка, Ореста Криси (гурт "Сонячна машина"), Романа Кріля (гурт "Очеретяний кіт").

14 березня 2014 року 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. Потім до них приєдналися ще тисячі людей, які вирушили на Донбас. Новоствореному батальйону присвоїли ім‘я генерала Сергія Кульчицького, який загинув 29 травня 2014 року під час бойових дій у Слов‘янську.

З 2017 року День українського добровольця щороку відзначається в Україні 14 березня.

Фото: Facebook.com / Добровольці-Божої-Чоти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-