У Херсоні до Дня добровольця представили збірку віршів та пісень Гліба Бабіча

У Херсоні до Дня добровольця представили збірку віршів та пісень Гліба Бабіча

Фото
Укрінформ
У Херсоні до Дня українського добровольця свою збірку «Вірші та пісні» презентував поет, учасник АТО/ООС Гліб Бабіч.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми зробили (презентацію – ред.) на кшталт театралізованої вистави. І після Києва ми відразу її привезли сюди, я сам з Миколаєва, тому для мене дуже важливо, щоб ми почали саме з півдня. У Херсоні сьогодні, ще відбудеться зустріч у Миколаєві, завтра в Одесі – всі зустрічі присвячені Дню українського добровольця», - прокоментував Бабіч.

Під час зустрічі з читачами автор книги розповів, що планують презентації і для військових на передовій. Поет відзначив, що у Херсоні він вражений зворотним зв’язком з читачами, які прийшли на зустріч. Серед них – військові, учасники АТО/ООС, волонтери, батьки загиблих бійців. Вони ділилися враженнями від поезії, яку читав зі сцени Гліб Бабіч, багато людей у залі плакали.

Автора попросили зі сцени вручити відзнаки для херсонських волонтерів. У свою чергу, мама української військової, кримчанка Ольга Павленко вручила поету зроблену власноруч ляльку – мотанку, у яку вплела трави з Криму. За її словами, кожне слово у поезії Гліба Бабіча йде наче і з її серця.

Читайте також: Чернігівський кобзар-лірник дав концерти для жителів і захисників Донеччини

Книга“Гліб Бабич. Вірші та пісні” вийшла друком у видавництві «Білка».

Гліб Бабіч: військовий, поет, автор пісень, учасник АТО/ООС, служив у 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді ЗСУ.

Як повідомлялося, 14 березня 2014 року 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. Потім до них приєдналися ще тисячі людей, які вирушили на Донбас. Новоствореному батальйону присвоїли ім‘я генерала Сергія Кульчицького, який загинув 29 травня 2014 року під час бойових дій у Слов‘янську.

Із 2017 року День українського добровольця щороку відзначається в Україні 14 березня.

Фото: Ірина Староселець

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-