Чернігівський кобзар-лірник дав концерти для жителів і захисників Донеччини

Чернігівський кобзар-лірник дав концерти для жителів і захисників Донеччини

Фото
Укрінформ
У межах благодійного проєкту "Перша кобза Чернігівщини - дітям та захисникам Донеччини!" народний артист України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Василь Нечепа дав концерти для жителів прифронтових районів і військових.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила начальниця відділу інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю Чернігівської облради Ольга Ванжула.

"Обласна рада підтримала проєкт організаційно. Василь Нечепа їздив на Донеччину у складі делегації від Чернігівщини. Наші земляки відвідали Маріуполь і Волноваху. Музичні композиції у виконанні Нечепи та ліричні виступи й вірші Юрія Дзюбана були присвячені 207-й річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка", - розповіла Ванжула.

Чернігівський кобзар-лірник Василь Нечепа співав жителям та захисникам Донеччини / Фото надані Чернігівською обласною радою

За її словами, у Маріуполі представники Чернігівщини мали зустрічі у військовому шпиталі, музучилищі, будинку культури, а також у кафедральному храмі святителя Петра (Могили) ПЦУ. При цій церкві нещодавно створили школу гри на бандурі. Саме туди гості й передали привезений із Чернігівщини музичний інструмент.

Також вони побували в прилеглих до Маріуполя селищах. Там спілкувалися з військовослужбовцями, капеланами, місцевими жителями, волонтерами, передавали книжки від імені командувача Сухопутних військ ЗСУ.

Читайте також: Держархів зарубіжної україніки презентував добірку документів про Шевченка

У Волновасі делегати відвідали храм святого Миколая Чудотворця, збудований у пам'ять про загиблих 22 травня 2014 року бійців 51 окремої механізованої бригади, де теж зустрічалися з військовими.

Ванжула додала, що проєкт "Перша кобза Чернігівщини - дітям та захисникам Донеччини!" був ініційований командуванням СВ ЗСУ і проходив під патронатом Донецької єпархії ПЦУ. Окрім Нечепи, у складі делегації були депутат Новгород-Сіверської райради Василь Малкович, заслужений працівник культури Юрій Дзюбан і начальник відділу цивільно-військового співробітництва штабу командування СВ ЗСУ полковник Руслан Мирошниченко. Супроводжував гостей із Чернігівщини учасник бойових дій на Донбасі, Герой України Володимир Жемчугов.

Як повідомляло агентство, в лютому 2019 року Нечепа долучався до реалізації аналогічного проєкту "Перша кобза Чернігівщини - дітям та захисникам Луганщини!" Тоді він співав на передовій, у фронтових Трьохізбенці та Кримському, провів майстер-класи в мистецьких навчальних закладах Сєвєродонецька, Лисичанська та Новодружеська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-