Ляшко пояснив, як вакцинуватимуть людей 80+

Ляшко пояснив, як вакцинуватимуть людей 80+

Укрінформ
Людям похилого віку, яким складно пересуватися, щеплення робитимуть дома.

Як передає Укрінформ, про це сказав заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю виданню "Новое время", відповідаючи на питання, як планують працювати мобільні бригади під час вакцинації людей 80+.

"Ми наближаємо для людей похилого віку місце проведення щеплення до місця їхнього проживання. До маломобільних людей ми скеровуватимемо мобільну бригаду, щоб зробити щеплення на дому разом з людьми, які займаються їх опікою. І це буде наша стратегія імунопрофілактики — наблизити місце щеплення до місця проживання людини...Навіть до однієї людини приїдуть і будуть робити щеплення...Прямо на дому", - сказав Ляшко.

За його словами, багато чого залежатиме також і від продукту, який використовуватиметься.

Читайте також: МОЗ назвало можливі реакції організму на вакцину Covishield

"Зараз ми використовуємо десятидозні флакони. У подальшому, якщо, наприклад, вакцина Sinovac приїде, то це буде доза — шприц. Тобто одна доза в шприці відразу вже запакована. Її для таких цілей використовувати раціональніше, економніше, менше коефіцієнт розливу. Тому, якщо вона надійде, ми переглянемо нашу дорожню карту і скажемо, що ось тут ми пріоритезуємо, нарощуємо мобільні бригади, і вони поїдуть працювати саме з маломобільним населенням", - розповів головний санітарний лікар.

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого в Україну було доставлено 500 тис. доз вакцини Covishield, розробки Oxford/AstraZeneca, і вироблену на потужностях Serum Institute. Поставки були здійснені через міжнародну закупівельну організацію Crown Agents.

Усього з початку кампанії з вакцинації щеплено в Україні 47 541 особу, всі вони отримали 1 дозу вакцини.

Згідно з календарним планом МОЗ, через три тижні розпочнеться вакцинація людей старше за 80 років.

Читайте також: Про реальні темпи COVID-вакцинації можна буде говорити через два місяці - Ляшко

До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини. Також очікується поставка 117 тис. доз вакцини Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

Наприкінці 2020 року Україна уклала угоду на постачання 1,9 млн доз вакцини виробництва Sinovac Biotech.10 березня МОЗ повідомило про реєстрацію вакцини китайського виробника Sinovac Biotech "Короновак". Очікується, що перша поставка цієї вакцини складе 700 тис. доз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-