Про реальні темпи COVID-вакцинації можна буде говорити через два місяці - Ляшко

Про реальні темпи COVID-вакцинації можна буде говорити через два місяці - Ляшко

Укрінформ
Про реальні темпи вакцинації від Covid-19 в Україні можна буде говорити після двох місяців кампанії.

Як передає Укрінформ, про це сказав заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю "Новое время".

"Давайте про темпи (вакцинації - ред.) будемо говорити хоча б після двох місяців кампанії з імунопрофілактики, бо ви всі зараз порівнюєте нашу ситуацію з іншими країнами, де кампанія триває понад два місяці. Я вам можу серйозно сказати: якщо ви подивитесь зараз на Францію, то Україна має з нею показники один в один за кількістю проведених щеплень за добу з початку вакцинальної кампанії", - заявив Ляшко.

За його словами, Україна дещо відстає від запланованих графіків, але ця ситуація пов'язана з вихідними днями, які припали на 8 березня. "Нічого страшного, ми це надолужимо", - запевнив головний санітарний лікар.

Він пояснив, що дещо повільні темпи імунізації були на початку пов'язані з тим, що щеплення мали отримати насамперед медики ковідних лікарень, а далі все має пришвидшитись.

"Чому здається, що все йде повільно? Тому що з організаційного погляду вакцинувати людей в ковідних лікарнях все ж таки складніше. Є певна група людей, яку ми повинні вакцинувати. Зараз (ми починаємо щеплення людей у - ред.) всіх закладах охорони здоров’я, буде більша кількість (вакцинованих - ред.), спроможності мобільних бригад виростуть в рази, і вакцинація набиратиме темпи", - сказав Ляшко.

Головне далі, за його словами, щоб були регулярні поставки вакцини в Україну.

Відповідаючи на запитання про те, що чимало лікарів мали сумніви стосовно вакцинації, Ляшко пояснив це великою кампанією антипромоції вакцини.

"Щодо того, що лікарі мали сумніви щодо щеплень — будь-хто на першому етапі матиме якісь сумніви. Була кампанія як з промоції, так і кампанія з антипромоції, і вона величезна…", - зазначив головний санітарний лікар.

Читайте також: Радниця Степанова розказала про переваги вакцини Sinovac

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого в Україну було доставлено 500 тис. доз вакцини Covishield, розробки Oxford/AstraZeneca, і вироблену на потужностях Serum Institute. Поставки були здійснені через міжнародну закупівельну організацію Crown Agents.

Усього з початку кампанії з вакцинації щеплено в Україні 47 541 особу, всі вони отримали 1 дозу вакцини.

Читайте також: Отримати COVID-вакцину поза чергою зможуть бійці ООС, депутати і священники - Ляшко

До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини. Також очікується поставка 117 тис. доз вакцини Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

Наприкінці 2020 року Україна уклала угоду на постачання 1,9 млн доз вакцини виробництва Sinovac Biotech.10 березня МОЗ повідомило про реєстрацію вакцини китайського виробника Sinovac Biotech "Короновак". Очікується, що перша поставка цієї вакцини складе 700 тис. доз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-