Нацрада застосувала санкції до двох компаній, що мовлять із логотипом «НАШ»

Нацрада застосувала санкції до двох компаній, що мовлять із логотипом «НАШ»

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення застосувала дві санкції за результатами перевірок двох компаній, що мовлять із логотипом «НАШ».

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу регулятора, таке рішення ухвалили члени Нацради на засіданні в четвер.

«11 березня Національна рада розглянула результати перевірок ТОВ «Наша Прага» і ТОВ «Наш 365», які мовлять на супутнику із логотипом «НАШ». Щодо першої компанії ухвалено рішення звернутися до суду про анулювання ліцензії, другій компанії оголошено попередження», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ТОВ «Наша Прага» відповідно до ліцензії має вести супутникове мовлення із логотипом «Максі-ТВ», однак всупереч власній ліцензії використовувало логотип «НАШ».

Читайте також: За порушення закону будь-який телеканал терміново потрапить під санкції - РНБО

Перевірка цієї компанії відбувалася на основі моніторингів від 17, 19 і 22 червня 2020 року. У ці дні не було зафіксовано мовлення компанії за параметрами, вказаними в ліцензії. Перевірка телеканалу мала відбутися в період із 01.12.2020 по 18.12.2020. Для проведення позапланової безвиїзної перевірки ТОВ «Наша Прага» повинно було надати Національній раді фотокопію (ксерокопію) журналу обліку передач за 17.06.2020, 19.06.2020, 22.06.2020, завірену підписом керівника та печаткою телекомпанії, а також завірену керівником копію договору (з додатками) з оператором телекомунікацій про надання послуг розповсюдження програм. Ці документи до регуляторного органу не надійшли. Також ліцензіат не інформував Національну раду про неможливість своєчасного надання зазначених документів.

Як інформують у Нацраді, відповідно до інструкції про порядок здійснення моніторингу телерадіопрограм, проведення перевірок телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги, оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення ненадання ліцензіатом у всьому обсязі запитуваних документів є відмовою ліцензіата у проведенні перевірки і підставою для звернення до суду про анулювання ліцензії згідно з пунктом «г» частини п’ятої статті 37 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

«Зважаючи на це, Національна рада визнала факт відмови ліцензіата ТОВ «Наша Прага» у проведенні перевірки його діяльності і звернеться до суду про анулювання ліцензії цього мовника», - зазначають у регуляторі.

Планова виїзна перевірка ТОВ «Наш 365», проведена на підставі моніторингу за 05.02.2021, засвідчила, що ліцензіат використовує, крім передбаченого ліцензією супутникового ретранслятора «AMOS-3», додатковий супутниковий ретранслятор «ASTRA-4A», а це суперечить умовам його ліцензії.

Також цього дня в ефірі телеканалу транслювався рекламний ролик, озвучений не державною мовою, що є порушенням положень законів України "Про рекламу" та "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Таким чином, Національна рада визнала порушення ТОВ «Наш 365» частини сьомої статті 27, пунктів а), е) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» і оголосила йому попередження.

Регулятор звернеться до Уповноваженого із захисту державної мови з проханням вжити відповідних заходів реагування, передбачених чинним законодавством, у зв’язку з виявленими в діяльності товариства порушеннями частини першої статті 6 Закону України «Про рекламу» і частин першої та третьої статті 32 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-