В Україні немає порядку перевірки декларацій суддів - Новіков

В Україні немає порядку перевірки декларацій суддів - Новіков

Укрінформ
Наразі в Україні немає затвердженого порядку перевірки декларацій суддів.

Про це під час презентації в Укрінформі оновленого Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення сказав голова НАЗК Олександр Новіков.

“Щодо конкретного порядку перевірки (декларацій - ред.) суддів. Хочу зазначити, що закон, який відновив повноваження НАЗК, передбачав, що цей порядок затверджується лише за погодженням з Вищою радою правосуддя. Процес розробки цього порядку перевірки (статків — ред.) суддів і суддів Конституційного Суду був максимально відкритий і відповідав вимогам законодавства... Але хочу сказати, що він так і не був затверджений через те, що збори суддів Конституційного Суду і ВРП не погодили цей порядок. Тобто, наразі не існує такого документа, як порядок перевірки (декларацій - ред.) суддів і суддів Конституційного Суду у розумінні законодавства України”, - повідомив Новіков.

Читайте також: НАЗК склало 6 протоколів на чотирьох суддів КСУ — Новіков

Раніше, 2 березня, у Центрі протидії корупції поінформували, що ВРП і Конституційний Суд відмовилися погоджувати проєкти порядків перевірки декларацій суддів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-