На COVID-вакцинацію записалися вже більш як 190 тисяч українців

На COVID-вакцинацію записалися вже більш як 190 тисяч українців

Укрінформ
До листа очікування вакцинації записалося понад 190 тис. українців.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Станом на 9 березня до листа очікування вакцинації від COVID-19 записалося вже 190 230 людей», - поінформував Степанов.

Він нагадав, що запис до листа очікування вакцинації стартував з 1 березня. Записатися можна на порталі державних послуг “Дія”, через контакт-центр МОЗ з питань COVID-19 за телефоном 0 800 60 20 19 та через портал МОЗ “Вакцинація від COVID-19”.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час спілкування з журналістами пояснив, що запис у чергу дає можливість Міністерству охорони здоров'я спрогнозувати логістику та розуміти, як правильно розподіляти вакцину по країні. За словами міністра, після того, як настане черга вакцинуватися особі, записаній в лист очікування, вона отримає в залежності від способу запису або сповіщення на телефон, або телефонний дзвінок, або повідомлення на порталі. Крім цього, громадянин матиме змогу обрати місце та дату для вакцинації.

Читайте також: Степанова не влаштовують темпи вакцинації — збирає нараду з регіонами

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 9 березня в Україні лабораторно підтверджено 3 261 новий випадок коронавірусної хвороби. За весь час пандемії в Україні захворіла 1 410 061 особа; одужали 1 199 229; летальних випадків – 27 204. Станом на 9 березня провакциновано 19 118 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-