«Трамплін до рівності»: фонд ООН показав ролик до 8 березня

«Трамплін до рівності»: фонд ООН показав ролик до 8 березня

Відео
Укрінформ
За підтримки Першої леді України Олени Зеленської Фонд ООН у галузі народонаселення презентував відеоролик, присвячений Міжнародному жіночому дню, який цьогоріч проходить під темою “Жіноче лідерство: наближаючись до рівноправного майбутнього у світі в часи пандемії”.

Про це, передає Укрінформ, повідомляє Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA).

Відео створено в рамках проєкту “Трамплін до рівності”, що реалізується за фінансової підтримки Швеції, та Партнерства Біарріц і “Великої розмови про безбар’єрність”, ініційованої Оленою Зеленською.

У відео - 6 дівчат, які обрали нетиповий професійний шлях та досягли значних успіхів - у науці (математичні дослідження, енергозберігаючі технології, проблеми довкілля) та спорті (фехтування, дзюдо, плавання).

Читайте також: Уряд схвалив план для реалізації «Партнерства Біарріц»

Героїнями відео стали: фіналістки всеукраїнського конкурсу біологічного форуму учнівської та студентської молоді “Дотик природи” Олена Коваленко та Єлизавета Лазарова, призерка конкурсу Малої Академії Наук в секції математики Ірина Куманецька, плавчиня, призерка дитячої спартакіади “Повір у себе" Алла Сорокіна, дзюдоїстка, призерка чемпіонату Київської області Ольга Сердюк, фехтувальниця, призерка України Олександра Леоненко.

«Обирати професію та хобі до душі – це невід’ємне/законне право кожної людини. Я хочу, щоб кожна дівчина, кожна жінка вірила у свої сили та не зупинялася на шляху до здійснення мрій через стереотипи. Ми вільні обирати, ким нам бути», - зауважила Зеленська.

Читайте також: Зеленська публікуватиме щопонеділка ролики про людей, які руйнують бар’єри

“Традиційні стереотипи про гендерні ролі та патріархальні норми обмежують потенціал і можливості жінок та дівчат у реалізації їхніх прав. Згідно даних нашого дослідження, 21% батьків схиляють дітей до вибору професії, яка “підходить хлопцю або дівчині“. Ми прагнемо світу рівних можливостей для дівчат та хлопців, які зможуть реалізувати свій потенціал, не обмежуючись застарілими уявленнями. Протягом наступних кількох років ми будемо працювати з нашими національними та міжнародними партнерами для подолання цих гендерних стереотипів”, - зазначив голова представництва Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Хайме Надаль.

Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) працює у 150 країнах та територіях світу, а з 1997 року і в Україні над утвердженням рівності, подоланням гендерних стереотипів, посиленням можливостей жінок, рівномірного розподілу домашніх обов’язків та залученням чоловіків до виховання дітей. З 2015 року спільно із Міністерством соціальної політики України впроваджується кампанія «Щастя в 4 руки».

Як повідомляв Укрінформ, в Україні триває розробка Національної стратегії безбар’єрності, яку ініціювала Перша леді Олена Зеленська. Головна мета стратегії – розбудова безбар’єрності у різних вимірах суспільного життя – інфраструктурі, економіці, освіті, соціальній сфері тощо. У Стратегії будуть враховані потреби усіх груп населення, в тому числі осіб з інвалідністю, літніх людей, молоді, жінок, а також батьків малолітніх дітей.

В основу Національної стратегії безбар’єрності увійдуть 6 напрямів: соціальна, освітня, економічна, громадянська, фізична та цифрова безбар’єрність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-