Як розпізнати інсульт: у школах запускають освітню програму

Як розпізнати інсульт: у школах запускають освітню програму

Укрінформ
В українських школах розпочинається освітня програма «Супергерої FAST», що має на меті навчити дітей розпізнавати перші ознаки інсульту та звертатися за невідкладною медичною допомогою.

Про це йдеться на сайті Міністерства освіти й науки.

"Концепція Нової української школи має на меті навчати дітей життєво необхідним навичкам та компетенціям у природний для них спосіб: через гру, співпрацю, спілкування. Запропонована програма є саме тим гарним прикладом компетентнісного підходу до навчання та надає дітям важливі знання про основи здоров’я і про те, як звернутися до невідкладної медичної допомоги. Тому Міністерство освіти і науки України підтримує проведення освітньої програми “Супергерої FAST”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Від надмірної ваги страждають більш як половина українців

Як зазначається, долучитися до програми може кожна школа в Україні. Для цього потрібно лише зареєструватися на сайті.

Після реєстрації вчитель отримує безкоштовний доступ до усіх навчальних та методичних матеріалів для проведення тематичних уроків. Програма передбачає 5 інтерактивних занять, після яких діти отримують звання Супергероя FAST та відповідний сертифікат.

Глобальна мета програми – навчити 1 млн дітей в усьому світі розпізнавати симптоми інсульту. На підтвердження успішного проходження програми організатори пропонують всім Супергероям FAST фотографуватися в масках та завантажувати фотографії для встановлення рекорду Гіннеса – найбільшого в інтернеті фотоальбому Супергероїв. Долучитися до рекорду можна за посиланням. Маску можна роздрукувати прямо на сайті, або ж виготовити з кольорового паперу.

Читайте також: У Львові дитині з вродженою вадою провели складну операцію

Програма «Супергерої FAST» побудована довкола трьох анімаційних супергероїв-пенсіонерів та їхнього онука. Вони використовують номер виклику швидкої як сигнал, що допомагає легко згадати симптоми інсульту:

1 – на одній стороні обличчя виникає раптова асиметрія (обличчя перекошується)

0 – нуль сили у руці

3 – дві губи і один язик раптово не можуть вимовляти слова.

Освітня програма «Супергерої FAST» - міжнародна кампанія, яка проводиться у понад 20 країнах світу. Це інтерактивна навчальна програма для дітей 5-9 років, яка за допомогою персонажів-супергероїв, а також цікавих ігор, конкурсів, поробок та мультфільмів вчить дітей розпізнавати перші ознаки інсульту та викликати невідкладну медичну допомогу.

Читайте також: В Україні щороку діагностують 1000 нових випадків онкології у дітей - МОЗ

Програма розроблена Факультетом освітньої та соціальної політики Університету Македонії (Греція) за підтримки Angels Initiative та схвалена Всесвітньою організацією інсульту. В Україні програма реалізується за підтримки Міністерства освіти та науки України та в партнерстві з ГС «Освіторія».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-